Spirit antreprenorial

Importanța coachingului în rândul tinerilor antreprenori

Se vorbește foarte mult despre antreprenoriat în era informației și a inovațiilor. Dar cum poate o persoană să devină un antreprenor de succes? Ei bine, ar putea deveni unul prin mai multe metode, printre care și participând la sesiuni de coaching în antreprenoriat.

Antreprenoriatul – soluția împotriva șomajului?

Rata șomajului în rândul tinerilor din țările OECD a ajuns la 15,7%, în timp ce în țările UE a fost de 23,4% la începutul lui 2014, cu mici variații în ambele cazuri față de anul anterior. În România, deși anul trecut rata șomajului în rândul tinerilor era sub media europeană, în primul trimestru din 2014 această rată a atins 25,7%, după o creștere continuă în ultimele trei trimestre, se arată în cea de-a doua ediție a studiului „Avoiding a lost generation” realizat de EY România, în colaborare cu Alianța Tinerilor Antreprenori G20.

„Îmi aduc aminte de primele mele luni debusolate de antreprenoriat după 13 ani de corporație. Plecam de pe o poziție managerială importantă și brusc îmi luam viața în mâini. A existat chiar și pentru mine perspectiva șomajului, chiar dacă aveam în urmă o carieră pe baza căreia puteam construi mai departe într-o altă corporație. Dacă aș avea 23 de ani azi și aș termina facultatea, antreprenoriatul ar fi prima opțiune. Și cred că pentru mulți tineri este o opțiune prioritară în momentul de față. Pur și simplu rândurile corporatiștilor se subțiază la nivel global, afacerile devin mai performante cu mai puțini oameni. Să pornești astăzi o afacere îți cere extrem de puține resurse, cel puțin pentru varianta online. Dar și offline, accesul la resurse, oameni și informație este extrem de mult ușurat față de acum 10 ani, să spunem”, afirmă George Brăgădireanu, coach.

Mihaela Petrescu, coach, susține că „există surse care afirmă faptul că peste 50.000 de tineri lucrează ca freelanceri, din propria sufragerie sau din spații de tip co-working, pentru companii din toată lumea în proiecte intermediate de platforme mondiale de freelancing gen Elance, freelancer sau oDesk și se traduc în salarii comparabile cu cele ale executivilor de multinaţionale. Desi poate în România conceptul de freelancer e unul relativ nou, din ce în ce mai mulți absolvenți aleg să își facă propria afacere: e-commerce, bloggeri, designeri, graficieni până la agenți imobiliari și șoferii de taxi.”

„Poate fi o metodă de prevenire a șomajului sau de găsire a unui job. Coaching-ul vocațional îl ajută pe cel aflat în cumpăna în alegerea unei profesii, nu oricare, ci potrivită lui”, este de părere Dana Dumitru.

Antreprenoriatul pune tânărul față în față cu provocarea de a-și folosi și dezvolta propriile resurse (abilități manageriale, de creștere a vizibilitații, tehnice) care fac diferența între a intra, a rămâne și a se crește pe o piață dinamică. Din acest motiv „nu este doar o soluție împotriva șomajului ci și o oportunitate de a dezvolta un segment specializat pe piața muncii care înțelege și anticipează modificările din piață, este flexibil și poate aduce soluții inovative. Acest segment al freelancer-ilor poate reprezenta și un indicator cu privire la evoluția pieței și poate influența în mod pozitiv și nivelul de salarizare din companiile care acoperă și activități similare, în sensul că atunci când oamenii specializați pot câștiga mai mult ca frelancer-i, pot exercita o presiune pe companii pentru a plăti la nivelul pieței pentru o muncă specializată. Este în același timp esențial ca societatea să investească în tineri prin dezvoltarea de programe care să asigure acele resurse necesare (mentoring, coaching) care să îi încurajeze pe tineri să-și asume riscurile unei activități antreprenoriale”, spune Dan Hulea.

La ce ajută coaching-ul în antreprenoriat?

Tinerii sunt dispuși să muncească destul de mult pentru ei, să aibă succes și să le fie recunoscute meritele. Învață foarte mult și mereu vor să se autodepășească. Coachingul în antreprenoriat „ajută la clarificări, solidificarea energiei și încrederii de sine necesare unui început și la elaborarea unui plan de acțiune clar și bine structurat. De multe ori adrenalina necunoscutului și optimismul antreprenorial se blochează destul de repede în neclaritatea scopului afacerii și a acțiunilor ce trebuie întreprinse mai departe. Aș zice că un coach te poate ajuta mai mult decât orice altă variantă să știi la ce ești bun, ce obiective merită să îți pui, ce resurse ai nevoie și care sunt următorii pași. Dacă în chestiuni legate de echilibrul muncă-viață sau stres ocupațional coaching-ul are și alternative ca psihoterapia, mentoratul, consilierea psihologică, pentru antreprenoriat rămâne cea mai validă forma de pregătire. Unii spun că mentoratul la început de drum este de asemenea de ajutor dar întrebarea este aici cine îți este mentor? Un reprezentant al generației Baby Boom (care acum are 50 de ani), X (40 de ani) sau Y (30)? Pentru că antreprenoriatul actual are nevoie de experiențe actuale care să fie oferite de mentori”, susține George.

Mihaela este de părere că „prin natura lui coachingul îi ajută pe oameni în general să se dezvolte mai rapid. Și mai ales să își auto descopere potențialul neexploatat. Atunci când există viziune și un plan de afaceri coerent afacerea capătă o destinație”.

„Alături de un coach reușești într-un timp mult mai scurt să pornești afacerea (timpul în antreprenoriat = bani); asta pentru că te clarifici cu privire la pașii de urmat și te mobilizezi exact în direcția lor. Câștigi timp prețios. E cea mai bună investiție ca antreprenor, mai ales în start-up”, susține Dana.

sursa: http://www.cariereonline.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *