Spirit antreprenorial

Cum au reinventat doi tineri bucureșteni aprozarul?

Nu este niciun secret faptul că un business cu fructe și legume proaspete vine la pachet cu multe provocări și cu riscul unor pierderi financiare importante. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe Irina și Mihai Barbu, proprietarii L’Aprozar, să dezvolte un magazin prin care au transformat aprozarul tradițional într-un concept modern de retail. Proiectul nu se oprește însă aici, cei doi antreprenori având planuri mari pentru viitor.

De la idee, la produs finit. Inaugurat în urmă cu aproximativ șase luni, L’Aprozar este un concept de retail care mizează în primul rând pe diferențiere. Cu siguranță acesta nu este primul aprozar din Capitală, însă este primul magazin care a ridicat acest concept la standardele secolului XXI. Servicii de calitate, un spațiu modern, dar gândit astfel încât să păstreze aspectul de piață, și o gamă de produse cât mai variată.

De unde le-a venit soților Barbu ideea de a deschide un astfel de magazin? „Ca să fiu sincer, lucrurile au venit cumva în sens invers. Adică mai întâi a apărut oportunitatea de a închiria spațiul și abia apoi ne-am gândit ce business putem dezvolta aici, astfel încât să venim în întâmpinarea unei nevoi a locuitorilor din această zonă. Și cum în Floreasca sunt puține locuri de unde să poți cumpăra fructe și legume proaspete, răspunsul a venit de la sine: un aprozar”, povestește Mihai Barbu. Un rol important în luarea acestei decizii l-a avut și faptul că antreprenorul știa exact ce presupune un astfel de business. „Mama mea deține împreună cu fratele meu un aprozar tot în București, la piața Delfinului. Astfel că, de-a lungul timpului, am avut ocazia să învăț și să acumulez cunoștinte ajutându-mi familia în gestionarea acestei afaceri.”

De la momentul în care au stabilit care va fi conceptul și până la inaugurarea magazinului au trecut circa cinci luni, perioadă care a curprins punerea la punct a tuturor aspectelor, proiectarea și execuția proiectării. Și pentru că au ținut morțis ca totul să fie ca la carte, cei doi antreprenori au apelat la ajutorul unui arhitect. „Deși ne-am dorit să creăm un concept modern, nu am vrut să ne îndepărtăm foarte mult de la ideea originală de aprozar – un loc de unde să îți poți procura fructe și legume proaspete. Astfel, am folosit foarte mult lemn. Aș putea spune că este un concept hand-made pentru că totul a fost realizat în magazin. Am cumpărat lemnul și l-am tras aici, și tot în magazin am construit și rafturile, băncuța și peretele de lemn.”

Rezultatul? Un aprozar modern, care păstrează elemente tradiționale precum coșurile împletite de răchită, rafturi sub forma lădițelor de lemn și chiar o micro-piață în centrul magazinului. Un magazin simplu, dar de efect, în care pata de culoare vine de la fructe și legume. Și cum un astfel de proiect merge mână în mână cu sustenabilitatea, pentru iluminat au ales să folosească doar LED-uri.

Articolul complet pe http://www.magazinulprogresiv.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *