Lifestyle

Speranţă pentru business: doi din zece tineri îşi doresc să devină antreprenori în următorul an

Tinerii antreprenori care doresc să îşi dezvolte o afacere trebuie să fie conectaţi la contextul economic şi la tendinţele înregistrate la nivel global, dar şi să aibă o viziune pe termen mediu şi lung, a susţinut ieri directorul general al retailerului online eMAG, Iulian Stanciu.

„Calitatea viitorilor antreprenori depinde de educaţia pe care o primesc acum în şcoală. Ţinând cont că o bună parte dintre viitorii antreprenori vor veni din mediul rural, educaţia ar trebui să fie o prioritate strategică pentru autorităţi. În mediul rural natalitatea este mai mare, dar profesorii nu sunt la fel de buni. La început, am făcut afaceri pentru bani ca să-mi cumpăr o garsonieră şi o maşină, dar apoi am început să mă gândesc la o viziune pe termen lung, să gândesc în context regional şi global“, a spus Stanciu la ediţia din 2016 a Romanian Business Leaders Summit, la care ieri, în prima zi a întâlnirii, au participat peste 300 de antreprenori, lideri de business şi de organizaţii.

Potrivit unul studiu realizat de GfK România, circa doi din zece tineri cu vârste între 18 şi 24 de ani îşi doresc să devină antreprenori în următorul an, însă văd ca principale obstacole birocraţia Fiscului, nivelul mare al taxelor la bugetul de stat şi accesul la finanţare. Aceştia sunt interesaţi cel mai mult să facă afaceri în domeniul comerţului (26%), agriculturii (18%) şi în serviciile profesionale (16%).

În România sistemul de învăţământ ar trebui schimbat, iar informatica ar trebui învăţată încă din şcoala primară, astfel încât la finalul gimnaziului un elev să fie capabil să facă programare, iar în facultate studenţii să fie învăţaţi despre antreprenoriat, legislaţie sau taxe.

sursa: http://www.zf.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *