Ministerul Economiei lanseaza un program de antreprenoriat in universitati
Spirit antreprenorial

Ministerul Economiei lanseaza un program de antreprenoriat in universitati

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat un program care ii invata pe studentii a zece universitati din Romania sa isi realizeze un plan de afaceri, mentorii fiind atat antreprenori cat si profesori, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul institutiei.

Programul denumit „Primul meu business plan” va consta in workshop-uri, iar mentorii vor fi intreprinzatori (tineri, dar si antreprenori cu experienta de 10-20 de ani in domeniu) si profesori. Obiectivul programului este sa implice zece universitati si 100 de studenti din fiecare universitate in primul an. Ministerul Economiei a incheiat parteneriate cu sapte universitati: A.S.E., Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea ”N. Titulescu”, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galati.

Va fi un mix intre lectori si profesori antreprenori. Vom invita si reprezentanti ai statului, colegi care gestioneaza programe de finantare nerambursabila sau colegi din alte ministere care se ocupa de proiecte de fonduri europene pentru antreprenori. Avem nevoie de un plan de business nu doar cand lansam o afacere, dar si cand ne dorim sa obtinem o finantare de la un investitor.

Pe langa accesul la finantare limitat si birocratia excesiva, unul dintre lucrurile identificare de antreprenori ca fiind o bariera este educatia antreprenoriala. De asemenea, am sesizat ca studentii isi doresc sa transforme o idee intr-o oportunitate de business. Cum executi o idee de afaceri? Degeaba avem idei de afaceri daca nu cream un business, iar raspunsul pentru acest lucru este realizarea unui plan de business.

Articolul complet pe http://www.wall-street.ro/

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *