Opțiuni de Finanțare

CUM SA ESTIMATI CORECT CHELTUIELILE AFACERII PENTRU A OBTINE FINANTARE

Chiar daca va doriti mai multi bani de la finantator, nu incercati sa supraestimati costurile. Acest lucru este usor de depistat iar evaluatorii pot sa reduca bugetul alocat sau chiar sa respinga proiectul.

Cheltuielile pe care le estimati trebuie sa fie acoperite de sursele de finantare identificate. Costurile sunt realiste (corect estimate), suficiente si necesare pentru implementarea proiectului.

De asemenea, nu uitati sa calculati costurile legate de deprecierea si intretinerea echipamentelor. Multe proiecte implica achizitionarea de echipamente: utilaje de constructii, utilaje agricole, dotari, vehicule etc.

Atunci cand estimati costul cu echipamentele, este important sa luati in considerare si chetuielile cu deprecierea si mentenanta. De obicei, costurile cu mentenanta sunt mentionate in oferta de la furniziori.

Daca sunt eligibile, aceste cheltuieli trebuie luate in considerare in realizarea bugetului.

La evaluarea bugetului, evaluatorii puncteaza bugetul proiectului dvs. Dupa o grila predefinita. Punctajul pe care il obtineti depinde de modul in care indepliniti o serie de criterii, cum ar fi:
– bugetul este complet si perfect corelat
Toate sectiunile proiectului trebuie sa fie corelate. Cele mai frecvente greseli apar atunci cand bugetul nu este corelat cu activitatile prevazute, cu resursele materiale implicate in realizarea proiectului si cu rezultatele anti cipate.
sa nu existe mentiuni in sectiunile privind activitatile, resursele si rezultatele care nu au acoperire intr-o linie bugetara;
nu trebuie sa existe linii bugetare fara corespondenta in sectiunile privind activitatile, resursele si rezultatele.

sursa: http://ideideafaceri.manager.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *