Rabla 2016: Ghidul înscrierii pentru firmele care vor să-şi ia maşini n
Opțiuni de Finanțare

Rabla 2016: Ghidul înscrierii pentru firmele care vor să-şi ia maşini noi, inclusiv hibrid

Pe lângă persoanele fizice, programul „Rabla” se adresează, în egală măsură, persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate şi titularilor de întreprinderi individuale sau familiale. Care este procedura pe care trebuie să o urmeze firmele pentru a intra în program?

Concret, prima de casare şi un ecobonus pentru achiziţionarea autovehiculelor noi pot fi solicitate de către proprietarii persoane juridice care deţin autoturisme, autoutilitare uşoare sau autospeciale/ autospecializate uşoare înmatriculate în România şi care au o vechime de cel puţin opt ani. În cazul firmelor, prima de casare si, dacă e cazul, ecobonusul sunt acordate în baza schemei „Ajutor de minimis pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”.

Astfel, dacă proprietarii de maşini vechi sunt acceptaţi in program, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) le va comunica în scris cuantumul ajutorului ce poate fi acordat sub forma primei de casare. Aceştia pot solicita, prin intermediul cererii de finanţare,echivalentul în lei a cel mult 200.000 de euro (sau 100.000 de euro, în cazul celor ce activează în transporturi rutiere).

În 2016, prima de casare are acelaşi cuantum din ultimii trei ani, adică 6.500 de lei. Însă, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanţare, primei de casare i se poate adăuga şi câte un ecobonus (cu posibilitate de cumulare) pentru cumpărarea de autoturisme mai puţin poluante. Mai exact, ecobonusul are o valoare de:

  • 750 de lei, la cumpărarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt;
  • 1.500 de lei, la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Articolul complet pe http://www.avocatnet.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *