Fiscalitate

Firmele mari trebuie să angajeze persoane cu handicap, altfel datorează bani la stat

Firmele cu cel puțin 50 de salariați au obligația să angajeze persoane cu handicap în proporție de cel puțin 4% din numărul total de angajați, potrivit legislației în vigoare. Societățile care nu angajează persoane cu dizabilități trebuie ori să plătească o anumită sumă către stat, ori să achiziționeze produse sau servicii furnizate de astfel de persoane.

Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicapstabilește că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

Potrivit actului normativ citat, în situația în care nu angajează persoane cu dizabilități, atât societățile comerciale, cât și autoritățile și instituțiile publice au la dispoziție alte două variante prin care se pot achita de această obligație.

Mai precis, acestea pot să plătească în fiecare lună către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Articolul complet pe http://www.avocatnet.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *