Opțiuni de Finanțare

Administraţia Fondului pentru Mediu vrea să finanţeze eco-parcurile şi magazinele care vând doar produse vrac

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) lucrează la un proiect prin care să poată acorda finanţare magazinelor “zero waste”, care nu generează deşeuri, întrucât vând alimente şi produse la vrac, dar şi eco-parcurilor, în care sunt colectate, reparate şi vândute obiecte vechi şi unde cetăţenii vor putea dona mobilă şi obiecte uzate, pentru a fi reparate sau recondiţionate şi vândute la preţuri accesibile.

“Sistemul de management al deşeurilor în România nu funcţionează aşa cum ar trebui. Şi una din direcţiile prioritare pe care încerc să o promovez este de a impulsiona tranziţia către economia verde şi către economia circulară. Administraţia Fondului pentru Mediu este practic „banca” noastră, prin care putem să finanţăm proiecte care să aibă cu adevărat relevanţă pentru mediu. O să avem o linie de finanţare de 100 de milioane de lei pentru proiecte strict pe zona de deşeuri. Aici, ca exemplu, avem centrele eco-parc, care este un model în care cetăţenii donează produse de care nu mai au nevoie, ele sunt reparate şi revândute la preţuri accesibile. Centrele vor colecta unelte, mobilă, materiale de construcţii pentru renovări. Este un model care funcţionează foarte bine în Suedia”, a declarat marţi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, la conferinţa Circular 2, organizată de Green Report.

Ministrul Cristiana Paşca Palmer a precizat că banii pot fi reinvestiţi în comunitate.

În ceea ce priveşte o posibilă reţea de magazine “zero waste”, ministrul Mediului a spus că vânzarea la vrac ar reduce risipa de alimente şi şi deşeurile din ambalaje. Beneficiarii pentru această linie de finanţare ar fi autorităţile locale şi organizaţiile neguvernamentale.

Articolul integral pe http://www.economica.net/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *