Cum se poate obține profit din cultivarea gălbenelelor
Spirit antreprenorial

Cum se poate obține profit din cultivarea gălbenelelor

Soţii Olar din Ocna Mureș şi-au început aventura antreprenorială acum şase ani când au început să cultive galbenele. În timp ei şi-au extins afacerea astfel că în prezent cultivă şi lavandă şi salvie.

La gălbenele, ”câștigul e pe măsura” lucrului, spune Lidia Olar. ”De exemplu, la gălbenele, anul trecut, pe 15 ari, am scos profit de 24.000 de lei. E și cea mai grea cultură, fiindcă trebuie adunat tot a doua zi, nu ca lavanda sau salvia care înfloresc de două ori pe an și le tai. Trebuie adunată floare cu floare tot a doua zi în perioada de înflorire. Se adună de când înfloresc de primăvara până vine bruma”, a precizat Lidia Olar.

Gălbenelele le folosesc apoi la fabricarea cremelor, a săpunurilor și uleiurilor. Florile mai sunt folosite și pentru ceai. La prepararea săpunului de gălbenele, Lidia adaugă și unt de shea, unt din nucă de cocos, ulei din sâmburi de struguri.

”În primii ani am predat (producția — n.r.) la fabrici de medicamente. Pe urmă am încercat să procesăm noi acasă, pentru că e cu mult mai profitabil. Ne-am gândit să facem noi acasă. Am cumpărat o distilerie, micuță, pentru noi. Am început să facem ulei, pe urmă cremă de gălbenele, pe urmă am încercat să facem tinctură, am văzut că e foarte bună, oțetul de lavandă. Deci sunt toate făcute de noi acasă. Se vând foarte bine la piață. Mergem și în orașe mai mari, la Deva, la Sibiu. Și la târguri de profil”, a spus Lidia Olar.

Articolul complet pe http://sharethis.ro

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *