Idee de afaceri: cultivarea microplantelor
Idei de afaceri

Idee de afaceri: cultivarea microplantelor

Un  nou tip de afacere de nișă câștigă tot mai mult teren la noi: este vorba de cultivarea microplantelor, și anume dezvoltarea de legume și plante aromatice în miniatură, dar care au de 40 de ori mai multi nutrienți decât plantele mature. Aceste microplante sunt folosite frecvent în restaurantele de top, ca plating sau pentru decorațiuni gastronomice.

Microplantele sunt o nouă categorie de legume, crescute doar în faza de răsad. Potrivit mai mult studii, în această fază planta acumulează o cantitate foarte mare de nutrienți, ajungând astfel să fie de la 50 până la 100 de ori mai concentrate decât părțile comestibile ale plantelor mature.

Perioada de creștere a acestor plante este între 10 și 35 de zile, în funcție de varietate, cele mai rapide fiind cele din categoria vărzoaselor – varză, broccoli, gulie, ridichi. Plantele aromatice au o perioada mai lungă de vegetație, circa 30-40 zile, planta crescând până la maxim 10-15 cm.

Majoritatea clienților care cumpără plantele comestibile sunt restaurantele, însă tot mai mulți români încep să le descopere. Un număr important de studii susțin impactul benefic al consumului de microplante în curele de detoxifiere, de la eliminarea unor substanțe dăunătoare din organism, până la ameliorarea unor probleme medicale acute.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *