Cum ajungi la o idee de afacere profitabilă pentru tine?
Idei de afaceri

Cum găsești ideea de afacere profitabilă pentru tine?

O idee de afacere bună pare într-adevăr dificil de găsit. Idei sunt multe, dar niciodată nu par să fie suficient de bune sau suficient de ușor de pus în aplicare.

Când vine vorba de dezvoltarea unei idei de afacere, potențialii antreprenori se confruntă cu două mari probleme: nu sunt pe deplin convinși de potențialul ideii, sau pe de altă parte, nu sunt siguri că afacerea va rezista pe termen lung.

Deci, în ce direcție ar trebui să îți concentrezi timpul și energia? De unde știi că ideea ta merită să fie pusă în aplicare?

Ce trebuie să știi că nu e nevoie să cauți încă de la început „ideea de 1 milion de dolari” și nici nu trebuie să stai să o aștepți. Cel mai bine este să pui în aplicare ceea ce poți face acum, și să te pregătești pentru oportunitățile care vor apărea mai târziu.

Dacă vrei să fii antreprenor trebuie să-ți schimbi modul în care vezi lumea, să încerci să răspunzi unei nevoi și să fii plătit pentru asta.

De unde începi căutarea unei idei de afaceri?

În primul rând de la ceea ce știi să faci (abilități/ hobby-uri). Oricine este bun la ceva. Singura condiție este să devii conștient de faptul că abilitățile și cunoștințele tale pot fi valoroase pentru cineva:

  • poate că știi mai multe limbi sau poți cânta la un instrument
  • poate că ești un foarte bun organizator
  • poate că știi să gătești sau să faci site-uri web

Toate acestea pot fi lucruri pe care alte persoane și le-ar dori să le faci pentru ele.

De fapt totul se reduce la TIMP. Facem bani pentru a putea plăti alți oameni să facă lucruri pentru noi, ca să câștigăm timp.

O altă variantă este să te foloseșți de ceea ce ai învățat la locul de muncă. Dacă ai avut vreodată un loc de muncă, asta este o garanție a faptului că ai cel puțin o abilitate sau idee pentru care cineva este dispus să plătească.

Salariul pe care îl primești nu reflectă valoarea reală a aptitudinilor tale, și acestea nici măcar nu pot fi evaluate. Salariul tău este doar estimarea angajatorului tău asupra a cât poate să te plătească astfel încât după ce scade toate cheltuielile să rămână și cu un profit sănătos de pe urma ta.

Poți să-ți negociezi salariul? Sigur că da. Dar oricât de bine ai negocia, tot nu poți obține mai mult din munca ta decât dacă ai aplica experiența dobândită pe cont propriu.

A treia opțiune este să te gândești dacă nu cumva există deja lucruri pe care le faci pentru alții sau pe care alții le solicită de la tine. Dacă oamenii îți cer mereu ajutorul sau sfaturi într-un anume domeniu, este foarte probabil să fii privit ca un „expert” în acel domeniu.

Totul este să încerci să dai mai multă atenție acestor lucruri și să vezi dacă nu le poți transforma în ceva profitabil pentru tine. Dacă oamenii te întreabă sau îți cer ceva, poate că merită să îi taxezi pentru asta.

O altă variantă este și ceea ce ți-ai dori să înveți să faci. Chiar dacă ești începător într-un domeniu, dar știi că poți deveni foarte bun, merită să mergi pe această direcție. Totul este să găsești oamenii dispuși să te plătească pe măsură ce înveți.

Să începi o afacere poate fi lucrul cel mai greu pe care l-ai putea face! Esențial este însă să pornești de la cea mai bună idee de afacere pentru tine.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *