Finanțare 100% pentru ferme ecologice de găini
Idei de afaceri

Finanțare 100% pentru ferme ecologice de găini

Fermierii interesați de dezvoltarea unei ferme ecologice de găini pot obține finanțare nerambusabilă de până la 100% din valoarea planului de afaceri, prin programul Start-Up Nation sau prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Într-o fermă ecologică, hrana administrată păsărilor trebuie să provină din surse ecologice, din cadrul unor ferme autorizate în acest sens. Din păcate numărul acestor ferme vegetale nu este suficient de mare, așa că cei mai mulți fermieri care iau decizia de a investi într-o fermă ecologică de găini aleg, de asemenea, să își cultive propriile cereale și plante de furaj.

Această afacere va avea ca principal avantaj faptul că vine în întâmpinarea cererii în creștere pentru produse ecologice din ultimii ani. Această tendință vine, pe de o parte, din creșterea veniturilor populației, iar pe de altă parte din creșterea nivelului de informare cu privire la beneficiile consumului de alimente naturale.

Investiția necesară este minimă, o fermă ecologică de creștere a găinilor pentru ouă putând începe pe o suprafață de câteva mii de metri pătrați, iar construcțiile necesare creșterii păsărilor nu sunt costisitoare, putând fi folosite în acest scop și clădiri deja existente, după o igienizare completă.

O suprafață de teren de un hectar asigură condiții optime pentru un număr de 2.500 de păsări, care vor putea produce între 100 și 150 de ouă pe an.

Ideea de a produce cerealele și furajele ecologice în cadrul aceleași ferme contribuie la reducerea la minimum a nivelului cheltuielilor cu hrana păsărilor.

Numărul de angajați într-o astfel de fermă este minim, toate activitățile necesare putând fi asigurate de membrii unei singure familii, reducându-se cheltuielile cu forța de muncă.

Societatea poate câștiga rapid încredea clienților săi și poate opta pentru a-și vinde produsele pe baza unor abonamente lunare, ceea ce ar oferi o siguranță financiară și o predictibilitate a încasărilor mai mari pentru companie.

Cheltuielile eligibile pentru finanțare sunt:

  • realizarea construcțiilor necesare
  • achiziția utilajelor și echipamentelor necesare producerii hranei, respectiv pentru înființarea, întreținerea și recoltarea cerealelor și a plantelor furajere
  • achiziția unor echipamente pentru prepararea rațiilor furajere (mori de cereale, șnecuri, etc);
  • achiziția echipamentelor pentru hrănirea și furnizarea apei pentru păsările din fermă;
  • achiziția unor sisteme de colectat, transportat, igienizat și ambalat ouă.

Articolul complet pe: avocatnet.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *