12 semne că ai nevoie disperată de o vacanță
Lifestyle

12 semne că ai nevoie disperată de o vacanță

Ca antreprenor, cu siguranță îți vine greu să-ți iei o vacanță. Tot timpul sunt lucruri mult mai importante de făcut, care nu pot fi amânate și nici nu pot fi lăsate în seama altei persoane să le rezolve. Dacă totuși te hotărăști să-ți iei câteva zile libere, nu prea reușești să te relaxezi sau să te deconectezi total de problemele de la firmă. Tot atât de adevărat este și faptul că ai neapărat nevoie de o vacanță, și imediat, acum, nu mai târziu. Iată care sunt cele 12 semne care îți arată acest lucru:

  1. Ai început să arăți ca fotografia din pașaportul tău

Este o glumă, într-adevăr, dar stress-ul începe să te afecteze din ce în ce mai mult: starea de iritabilitate, concentrarea dificilă chiar pe sarcini de rutină, dureri de cap repetate, dureri de spate, probleme cu stomacul sau chiar probleme mai grave de sănătate.

2. Nu dormi bine

Fie că adormi greu, fie că trezești fără motiv în miez de noapte, acestea sunt semne ale suprasolicitării și stress-ului. Problemele cu somnul pot fi și un semnal de alarmă asupra faptului că te concentrezi prea mult pe munca ta, în detrimentul altor preocupări.

3. Viața ta personală suferă

Dacă în ultima perioadă ai ratat prea multe mese în familie, serbări școlare sau alte activități cu familia, este un indiciu că ar trebui sa petreci mai mult timp cu familia, și de ce nu, într-o vacanță.

4. Ai început să faci greșeli la muncă

Indiferent că e vorba de greșeli în diversele rapoarte sau în relațiile cu clienții, dacă descoperi că faci mai multe greșeli decât de obicei, este un semn că ai nevoie de un re-boot mental.

5. Nu mai ești entuziast cu privire la afacerea ta

Dacă te gândești cu teamă la ziua de luni, sau la o activitate care altă dată îți plăcea, cu siguranță ai nevoie de o pauză.

6. Ți-ai pierdut simțul umorului

Un semnal foarte important: nu mai râzi la fel de mult ca înainte sau nu mai găsești nimic amuzant.

7. Totul ți se pare prea dificil

Lucruri pe care în trecut le făceai cu ușurință, acum par obstacole insurmontabile. Lipsa unei perspective sănătoase asupra problemelor este cu siguranță un semn că ai nevoie de o recalibrare.

8. Întreaga ta viață se învârte în jurul muncii tale

Dacă identitatea ta se confundă atât de mult cu afacerea ta încât aproape ai uitat cine ești, atunci e timpul pentru o vacanță.

9. Te gândești numai la afacerea ta

Când pierzi prea mult timp gândindu-te sau vorbind despre afacerea ta, cu siguranță ai nevoie să te refocalizezi, luându-ți câteva zile libere.

10. Ai obiceiuri nesănătoase

Un pahar de vin imediat ce ai plecat de la birou, mâncatul prea mult sau renunțarea la exercițiile fizice, toate acestea sunt semne că trebuie să te recalibrezi într-o vacanță.

11. Nu ai suficient timp liber

Dacă în loc să participi la activități distractive în orele libere, tot ce îți dorești este să te arunci pe canapeaua de acasă, înseamnă că nivelul tău de energie este atât de jos încât nici măcar nu te poți bucura de timpul tău liber.

12. Visezi la orice altceva înafară de muncă

Visezi cu ochii deschiși să câștigi la loterie sau să mergi în vacanțe de vis în loc să te concentrezi asupra obiectivelor și a bunăstării companiei tale? Înseamnă ca ai nevoie să pleci undeva departe de viața de zi cu zi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *