5 moduri în care să-ți consolidezi brandul și să-ți crești afacerea
Clubul de marketing

5 moduri în care să-ți consolidezi brandul și să-ți crești afacerea

Imaginea pe care o are brandul tău este cea care face diferența între a avea o relație de durată cu clienții tăi sau a nu fi descoperit deloc.

Dar crearea unui brand uimitor nu se face peste noapte. E nevoie de timp ca să ajungi la audiența ta în cel mai eficient mod posibil. Noi am creat pentru tine o listă cu 5 moduri simple prin care poți obține o mai bună înțelegere a ceea ce doresc clienții tăi de la tine și cum să le depășești așteptările.

1. Concentrează-te pe poveste și nu pe caracteristicile produselor tale

Fără o poveste bună în spatele mărcii,  produsul tău nu are nici o valoare inerentă sau emoțională pentru clienții tăi. Oamenii răspund mult mai bine la povești, iar un brand care lasă o impresie profundă influențează comportamentul de cumpărare.

Consumatorii sunt mai mult influențați de emoții, sentimente și experiențe personale mai degrabă decât de informații precise (atribute, caracteristici, fapte). Ideea este de fapt de a crea o legătură umană cu clientul tău, fără să-ți ridici în slăvi produsul.

Dar o poveste bună trebuie să fie susținută de un produs excelent. Chiar și cele mai creative talente nu pot schimba percepția unui produs slab.

2. Nu încerca să fii ceea ce nu ești

Pentru a trece testul timpului, mesajul tău de marcă trebuie să fie adevărat, să corespundă cu realitatea. Nu trebuie să fie neapărat în vogă sau „cool”, ci trebuie să rezolve o problemă reală și durabilă pentru clientul tău.

Concentrează-te pe ceea ce faci cel mai bine și oferă o experiență autentică clientului tău.

3. Oferă valoare pentru a obține recunoaștere

Strategia ta trebuie să se concentreze pe crearea de relații și pe ajutarea clienților tăi să ia decizii informate și bine gândite, iar atunci când aleg produsul tău să-și dea seama că este de fapt cea mai bună opțiune.

Nu toate materialele care conțin produsul tău trebuie să ducă la o vânzare directă ci trebuie să conducă clientul la momentul în care nevoia lui se potrivește cu conținutul tău, ceea ce este absolut esențial pentru o strategie de creștere pe termen lung.

4. Comunică cu clienții tăi în mediul social

Indiferent cât de mare sau de mică este compania ta, clienții tăi te așteaptă să comunice cu tine în mediul social.

Prezența și o imagine bună în mediul online este direct legată de creșterea vânzărilor și a afacerii tale.

5. Ocupă-te și de prezența offline

Cu atât de multe oportunități privind promovarea brandului online, este ușor să uiți de importanța combinării experiențelor online și offline.

Participă la târguri și conferințe, fă conexiuni cu oameni din domeniul tău, vorbitul în public, toate sunt modalități excelente de a crește notorietatea brandului tău.

Brandurile bune înțeleg ce au nevoie clienții lor și găsesc modalități creative de a le oferi o experiență memorabilă.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *