Ideea unui portofel antifurt a unui antreprenor român a atras investitori din Statele Unite și Arabia Saudită
Spirit antreprenorial

Ideea unui portofel antifurt a unui antreprenor român a atras investitori din Statele Unite și Arabia Saudită

Viorel Crețu, un antreprenor român, a fost în situația de a alerga de la o autoritate la alta în Spania, după ce soției sale i se furase portofelul cu tot cu bani și acte. S-a gândit atunci ce bine ar fi dacă portofelul l-ar putea anunța atunci când este furat sau pierdut, realizând totodată că tehnologia pentru acest lucru deja există.

În epoca cardurilor contactless, a ți se fura banii de pe card fără ca cineva să aibă un contact fizic cu obiectul a devenit o amenințare reală. Numai în SUA, în prima jumătate a anului trecut, infractori specializați în skimming au reușit să fure peste 4,2 milioane de dolari de pe cardurile contactless.

Cu ideea de a realiza un portofel care prin materialul din care este realizat să împiedice furtul de pe cardurile contactless și care să poată anunța posesorul atunci când a fost furat sau pierdut, Viorel Crețu a început să prospecteze piața producătorilor din China. Așa s-a născut ideea start-up-ului Wallor, o idee de afaceri popularizată pe site-ul de strângere de fonduri Kickstarter care a atras imediat investitori.

”La momentul în care am lansat campania pe Kickstarter nu eram foarte pregătiți pentru lansare pe piață. Ideea principală a campaniei a fost să vedem dacă exista interes pe piață pentru un astfel de produs. Deși inițial am studiat toată competiția, cumpărând portofele de la șase competitori direcți și comparând calitate, stil, tehnologie, am dorit să vedem dacă o nouă idee poate atinge măcar suma inițială de 15.000 de dolari și să putem obține un feedback care ne poate îndruma pe partea de design de produs”, a spus Viorel Crețu.

”Nu am avut ajutor în afară de designerul nostru și un content manager care ne-a ajutat cu partea de marketing. În rest, totul a fost realizat prin contacte directe cu utilizatorii. Interesant este
că doar 20% din persoanele care au cumpărat produsul prin kickstarter au venit din cunoștințele personale. Restul a venit prin strategiile de marketing făcute. Feedbackul obținut a fost foarte util, mai ales pe partea de branding”, spune antreprenorul.

Campania de strângere de fonduri pe kickstarter a strâns 22.000 de dolari. Repede, însă, au venit și investitorii cu 60.000 de dolari suplimentari.

”Momentan avem un investitor din Statele Unite și o echipă din Arabia Saudită. Am fost invitați să aplicăm la programul Lanzadera din Spania (un accelerator de startup-uri) unde vom primi 200.000 de euro începând din septembrie. Faptul ca firma a fost organizată pentru extindere rapidă și ajutorul lor ne vor poziționa strategic la nivel internațional și ne va ajuta mai bine să ne atingem țintele”.

Compania Wallor și-a propus să atingă 40.000 de clienți anul acesta și să încheie parteneriate cu 500 de retaileri din întreaga lume. Portofelul, o combinație de produs de lux cu tehnologie înaltă costă 99 de dolari și va fi disponibil din luna iunie.

Articolul complet pe vocea.biz

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *