Interviul de angajare: Cea mai bună întrebare, cu care să alegi cel mai bun angajat
Clubul de marketing

Interviul de angajare: Cea mai bună întrebare, cu care să alegi cel mai bun angajat

Care sunt cele mai bune criterii după care să îți selectezi viitorii angajați? Fie că este vorba de un programator, de un om de vânzări sau de ce nu, un manager executiv. Răspunsurile cele mai simple includ CV-ul, recomandările și referințele din cele mai diverse surse.

Dar totuși, decizia finală depinde de un interviu, de răspunsurile pe care le obții, dar și de impresia pe care ți-o formezi în acel moment. Pentru ca interviul să nu se transforme într-un interogatoriu, există o întrebare pe care o poți adresa, al cărei răspuns îți poate oferi o imagine clară asupra candidatului și asupra modului în care el te poate ajuta în afacerea ta:

„Care crezi că este cea mai importantă calitate a ta, care te recomandă cel mai mult pentru acest post?”

Răspunsul la această întrebare îți poate oferi cea mai importantă informație despre candidatul tău, asupra valorii pe care el o poate oferi, și dacă punctul lui forte este ceea ce ai tu cu adevărat nevoie.

Mai important decât atât este faptul că acesta poate fi punctul de plecare al unei conversații naturale, următoarele întrebări vor veni de la sine și vor avea un rol lămuritor.

Desigur, poți adapta întrebarea, în funcție de postul pentru care dorești să angajezi.

De exemplu, dacă ai nevoie de un om de vânzări, ai putea să-l întrebi așa: „Dacă ai putea alege o singură calitate pe care o ai, care ar fi cea mai potrivită pentru a atrage clienți importanți pentru noi?”

Dacă ai nevoie să angajezi un manager executiv, întrebarea cheie ar putea fi: „Care a fost cea mai dificilă provocare în activitatea ta, cu care te-ai confruntat până acum?”

Dacă ai nevoie de un programator, ai putea să-l întrebi: „Care este proiectul pe care îl consideri cea mai semnificativă realizare din cariera ta, până în prezent?”

Ascultă răspunsul. Apoi întreabă de ce? Sau când? Sau cum s-a ajuns la o anumită situație. Sau de ce a fost dificil de realizat un anumit lucru și care au fost învățămintele trase.

Interviul va decurge natural, candidatul se va relaxa și va da ce are cu adevărat mai bun. Este chiar ceea ce ai nevoie, nu-i așa?

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *