Întrebări cu răspunsuri simple: Cât de ușor se pierd clienții?
Clubul de marketing

Întrebări cu răspunsuri simple: Cât de ușor se pierd clienții?

Orice tip de business ai avea, în relația cu clienții tăi lucrurile decurg de obicei cam așa: primești o comandă pentru un produs sau serviciu, îl livrezi, încasezi contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, clientul pare mulțumit, dar, din păcate, nu mai auzi niciodată nimic despre el.

De ce se întâmplă asta? Pentru că, deși ai depus mult efort pentru atragerea acelui client, pierderea lui este mai ușoară decât crezi. Mare păcat, pentru că atragerea clienților noi este mult mai costisitoare decât păstrarea celor deja existenți.

Dacă în business-ul tău te confrunți cu această problemă, unele dintre cele mai simple motive sunt următoarele:

Mici neajunsuri legate de calitate

Poate că ai livrat sau ai realizat exact ce dorea clientul tău, dar faptul că el a primit exact ceea ce se aștepta, fără nimic în plus, fără nimic care să îl uimească, să îl facă să simtă cât este el de important pentru tine, este dificil de spus dacă va reveni.

Vei fi uimit de cât de mult poate face un „touch” puțin costisitor.

Nu mai vorbim de situația evidentă, în care produsele sau serviciile tale nu satisfac necesitățile clientului tău!

Nerespectarea termenelor

Pur și simplu clienții doresc să primească produsul sau serviciul atunci când li s-a promis. E ușor să depășești termenele, mai ales atunci când clienții nu par să se plângă de asta. Dar atunci când clientul încetează brusc să te caute, nu trebuie să te întrebi de ce.

Conform unui studiu, 90% dintre clienții cărora nu le sunt îndeplinite comenzile la timp renunță la respectivul furnizor de produse sau servicii. De asemenea, în același studiu se precizează că termenul de livrare este cel mai des încălcat, în orice afacere.

Dacă ești în situația de a întârzia, din orice motiv, este bine să informezi din timp clientul și eventual să-i oferi o compensație, de orice natură.

A fi punctual și profesional este întotdeauna cel mai bun mod de a-ti păstra clienții.

Ignorarea mesajelor clienților

Indiferent de cât de multe apeluri sau mesaje ai primi de la clienții tăi,  trebuie să te asiguri că le primești la timp și că le răspunzi.

82% dintre clienți pleacă datorită dificultăților serviciului de relații cu clienții.

Nu dezvolți relația

Fie că este vorba de un produs sau serviciu cu livrare unică, fie că este vorba de ceva repetabil, relația cu clientul este importantă și este bine să o dezvolți în timp.

Există multe motive pentru care pierzi un client, dar în același timp poți lua măsuri de prevenire, pentru a obține o relație pe termen lung, cu care cu siguranță îți vei crește afacerea.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *