Noi obligații pentru toate firmele din România, de la 1 iulie
Fiscalitate

Noi obligații pentru toate firmele din România, de la 1 iulie

În urma unei hotărâri de Guvern care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, s-au stabilit două obligativități noi pentru toate societățile din țară.

Dacă nu le vor respecta, firmele riscă să plătească amenzi de 10.000-20.000 de lei. Mai precis, toate firmele din România, inclusiv cele înființate înainte de 16 iunie 2012, ar urma să fie obligate să-și asigure pază și, în plus, să-și facă și o analiză de risc al securității, contra cost, printr-o hotărâre de guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

Aceste norme sunt deja în vigoare pentru firmele înființate după data de 16 iunie 2012. Dar de la 1 iulie 2017, practic toate firmele din țară (mai ales cele înființate înainte de 16 iunie 2012) vor fi obligate să cumpere servicii de analiză de risc de securitate, care pot ajunge și la mii de euro. Patronii IMM se tem că legea și normele se vor aplica inclusiv firmelor care nu desfășoară activitate la sediul social, cum sunt cele de consultanță, care au activitate la sediul clientului.

În acest context, Consiliul Național al IMM-urilor, principala organizație a patronilor cu afaceri mici și mijlocii din România, îi solicită Guvernului să abroge Hotărârea privind normele de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, micii patroni acuzând totodată că foștii ofițeri care au firme de specialitate sunt singurii care vor profita de pe urma acesteia.

Sursa: bugetul.ro

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *