4 metode de promovare pentru micii antreprenori
Clubul de marketing

4 metode de promovare pentru micii antreprenori

O afacere mică reprezintă în esență transformarea unei pasiuni în carieră. Ai nevoie de mult curaj pentru a deschide o afacere, dar e nevoie și de o foarte bună înțelegere a afacerii pentru a o menține deschisă.

Una dintre principalele provocări cu care se confruntă micile afaceri este aceea de a se face cunoscute în primul rând, iar apoi, de a se dezvolta și de a identifica noi clienți. Pentru proprietarii de afaceri fără cunoștințe de marketing, toate acestea pot părea copleșitoare, de aceea ne-am gândit să vă oferim câteva idei.

  1. Primul pas în promovarea oricărei afaceri este acela de ai înțelege capacitatea și spațiul alb pe care îl ocupă în domeniul ei de activitate.

Orice business se confruntă cu concurența lui, de aceea, acordă timpul necesar pentru a defini cât mai bine ce te diferențiază de concurenții tăi. Fii cât mai bine informat cu privire la domeniul tău de activitate: citește buletine informative, publicații comerciale, participă la evenimente de profil. Vei putea astfel să identifici principalii competitori și modul în care se promovează ei.

Apoi stabilește care sunt clienții tăi țintă și de ceea ce au nevoie ei. Una dintre cele mai mari capcane de marketing pentru firmele mici este să presupui că îți cunoști clienții fără să faci cercetări. Definește în mod clar produsul sau serviciul pe care îl oferi pentru clienții tăi și problema pe care o rezolvă pentru aceștia. nu trebuie să te vinzi tuturor, ci doar celor care au nevoie de tine!

2. Maximizează-ți prezența online

Există multe canale de promovare, dar promovarea online este cea mai eficientă și mai rentabilă. Începe cu un site bun, compatibil cu brandul tău. Apoi începe să construiești o bază de date cu clienți: liste de email, fani facebook, etc., cărora să le trimiți regulat actualizări de produse, știri interesante, oferte speciale.

Un blog asociat site-ului este o idee excelentă pentru a oferi clienților tăi sfaturi și actualizări ale produselor și serviciilor tale. Acestea ajută la validarea afacerii și stimulează vânzările. Fiecare punct de contact cu clienții tăi este o oportunitate de a-ți construi brandul.

3.  Menține relația cu clienții tăi

Canalele social-media sunt o modalitate foarte bună de a comunica cu clienții. Utilizând platforme specifice afacerii tale, utilizatorii te pot găsi ușor și pot interacționa cu afacerea ta.

Esențială este însă consistența: ai grijă să postezi regulat, astfel încât publicul tău să se aștepte să primească conținut nou. Pentru a menține o comunicare dinamică, poți merge în 3 direcții: postează despre tine și despre afacerea ta, discută cu clienții tăi, vorbește despre domeniul tău.

Toate postările din social-media trebuie să fie autentice și realiste, astfel încât publicul să se poată conecta cu tine și cu afacerea ta.

4. Ia în considerare postările sponsorizate

Reclamele plătite din social-media sunt o modalitate foarte bună pentru a-ți crește afacerea și de a ajunge la clienți noi.

Campaniile desfășurate pe Facebook și Linkedin îți permit să vizezi exact tipul tău de client, bugetele acestora pot fi foarte ușor adaptate posibilităților tale și în plus completează foarte bine eforturile gratuite de promovare. Uneori, chiar o campanie mică poate aduce o mare diferență.

Deci, chiar dacă ești proprietar de afacere mică poți utiliza aceste metode pentru a te promova cu succes!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *