Afacerea ta este pregătită pentru succes?
Clubul de marketing

Afacerea ta este pregătită pentru succes?

Imaginează-ți că ai un stand de limonadă. Ai cam 20 de clienți pe zi și ingredientele necesare pentru o zi de lucru.  Dintr-o dată, grupuri mari de clienți se așează la coadă. Ce se va întâmpla? Rămâi fără zahăr în mai puțin de o oră și din păcate trebuie să închizi, pierzând banii pe care i-ai fi putut câștiga. Asta pentru că nu ai fost pregătit pentru succesul afacerii tale.

Când ești la început, poți face lucrurile la scară mică. Dar pe parcurs trebuie să te pregătești să-ți scalezi afacerea fără probleme.

Dacă se întâmplă des să cauți un document în fundul dulapului, sau ai pierdut detaliile unei comenzi, sau ești bombardat cu întrebări de către angajați despre modul de rezolvare a unei probleme, toate acestea sunt semne că ai nevoie de o mai bună organizare, cea care stă la baza oricărui proces de scalare a unei afaceri.

O afacere scalabilă este una pregătită pentru a face față creșterii cererii, indiferent de volumul de vânzări sau de numărul de angajați.

Pentru a reuși asta, primul pas îl reprezintă buna cunoaștere a oamenilor, echipelor, departamentelor, managementului, clienților, proiectelor, operațiunilor din cadrul companiei, etc.

În al doilea rând, ar trebui să te gândești la un asistent cât mai repede. Nu ai nevoie să petreci foarte mult timp cu sarcini precum actualizarea calendarului și alte mărunțișuri. Cu cât mai repede reușești să delegi aceste sarcini, cu atât mai repede te vei putea concentra pe conducerea afacerii.

Concentrează-te pe transformarea angajaților mai vechi în lideri și crearea unei structuri informale de management. În companiile mici, de obicei angajații jonglează între mai multe funcții simultan. Dar pe măsură ce compania crește, angajații trebuie să aibă roluri mai specializate, iar angajații vechi să aibă responsabilități mai mari, cultivându-le ușor-ușor spiritul de lider. Desigur, poți angaja manageri cu experiență, dar va fi mult mai costisitor, iar angajații tăi mai demotivați.

Comunicarea este foarte importantă, fie că e vorba de telefon, email, messenger, grupuri de lucru. Procesele și metodele de lucru trebuie să fie bine documentate, iar delegarea sarcinilor trebuie bazată pe o bună informare.

Indicatorul cel mai eficient care arată creșterea companiei este nevoia de oameni noi, de aceea procesul de angajare trebuie să fie foarte bine optimizat. Unde îți promovezi locurile de muncă? Cum monitorizezi potențialii angajați? Cum te asiguri că l-ai angajat pe cel mai bun? Întrebări ale căror răspunsuri trebuie să fie pregătite din timp.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *