Știai că poți să-ți extinzi afacerea la nivel internațional?
Clubul de marketing

Știai că poți să-ți extinzi afacerea la nivel internațional?

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale lumii globalizate în care trăim, este faptul că, indiferent de locul în care te afli, te poți adresa unei audiențe globale, adică poți să oferi produsul sau serviciul tău pe piața mondială.

Locația afacerii tale nu este neapărat un dezavantaj, atât timp cât aplici o serie de principii. Iată câteva informații utile despre cum să te extinzi la nivel internațional.

Urmărește tendințele globale de comunicare în marketing și cele mai bune practici

De exemplu, nu este obligatoriu să obții o diplomă de marketing de la o universitate locală, ci poți obține o certificare gratuită de la Google, în diferite aspecte ale marketingului digital, care te poate ajuta să-ți promovezi mai bine afacerea.

De asemenea, urmărește strategia de social media și de conținut digital pe care o practică rivalii tai. Poți găsi idei minunate pentru a-ți promova propriul brand și să-ți menții comunicarea proaspătă și relevantă.

Folosește soluții de lucru la distanță

Dacă oferi un serviciu, poți lucra remote și poți oferi valoare oriunde în lume. Unele dintre cele mai mari companii din lume, inclusiv unele listate în Fortune 500, folosesc soluții de lucru la distanță.

Copywriting, animație, scriere de scenarii, actorie vocală, precum și alte tipuri de creare de conținut, nu necesită contact față în față. Ceea ce este minunat lucrând la distanță este faptul că nu ai nici o limită în ceea ce poți obține.

Bazează-te pe avantajul tău competitiv

Avantajul tău local poate fi extins chiar și la nivel internațional. Dacă ai o firmă mică de IT de exemplu, poți oferi servicii de outsourcing către clienți occidentali. Localizarea într-o țară cu salarii mai mici și cu salariați competenți poate submina concurenții din vest.

Este un model aplicabil și pentru un business care produce bunuri de consum sau oferă orice tip de serviciu care poate fi vândut online. În plus față de prețurile mici, poți conta și pe brandul tău local, care face diferența într-o țară în curs de dezvoltare.

Folosește puterea internetului

Dacă lucrezi pe o piață cu o concurență intensă și cu un cost ridicat de achiziție a clienților, folosește internetul pentru a găsi noi clienți. Internetul este neutru față de locație. Clienții tăi își doresc pur și simplu un produs sau un serviciu, fără să aibă mare importanță locația ta.

Gândește la nivel global

Nu te limita niciodată la posibilitățile pe care ți le oferă mediul local. În lumea de azi, tot ce ai nevoie este o nevoie minunată și voința de a o pune în practică.

Nu te mulțumi cu o afacere constantă și un anume flux de venit. Investește tot timpul în afacerea ta și în personalul tău, fii la curent cu ultimele instrumente și tendințe din domeniul tău de activitate.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *