Să vinzi produse pe Amazon, una dintre cele mai profitabile idei de afaceri ale anului
Idei de afaceri

Să vinzi produse pe Amazon, una dintre cele mai profitabile idei de afaceri ale anului

Să vinzi produse pe Amazon poate deveni una dintre cele mai profitabile idei de afaceri pentru antreprenorii aflați la început de drum. Cel mai mare avantaj al unui astfel de business este faptul că poți comanda produsele din China și să le revinzi sub brandul propriu. Antreprenorii care știu să identifice și să promoveze produsele cu cea mai mare cerere, fac bani frumoși din vânzarile online.

Ce înseamnă Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) și în ce constă acest program?

Amazon a creat una dintre cele mai revoluționare rețele de livrare a comenzilor din întreaga lume, iar acum orice antreprenor care își dorește să intre pe piața de retail din America poate beneficia de sistemul Amazon FBA. Prin intermediul acestei rețele, produsele tale vor fi stocate în depozitele Amazon, urmând a fi împachetate, verificate și livrate către clienții finali tot de către Amazon, contra cost, desigur.

Un avantaj major al programului Amazon FBA se referă la faptul că se poate lucra direct din fața calculatorului, ceea ce îți oferă o libertate de mișcare extraordinară, deoarece Amazon se ocupă de tot ceea ce înseamnă bunul mers al afacerii tale, inclusiv monitorizarea plăților.

În urma unui studiu realizat de către New York Times în anul 2016 – 29% dintre vânzătorii ce folosesc Amazon FBA câștigă între 60.000 $ și 100.000 $ pe an, în timp ce 31% dintre ei fac peste 100.000 $ pe an.

Cum vinzi produse chinezești americanilor pe Amazon?

  • Cauți pe Amazon produse care încep să fie pe val, dar nu sunt foarte exploatate, cu prețul cuprins între 10 $ și 50 $.
  • Găsești un furnizor pe Alibaba.com care să permită Private Label, adică să îți creezi propriul brand pe acel produs
  • Îți faci magazin pe Amazon și investești în brand (site/logo etc)
  • Comanzi în primă fază un stoc de 500 de bucăți din produs care se livrează la Amazon, iar Amazon se ocupă de vânzare, livrare, logistică și îți plătește bilunar profiturile făcute în urma vânzărilor

În România au apărut tot felul de cursuri care includ ajutor şi ghidare în alegerea şi găsirea produsului, ce înţelegeri trebuie făcute cu distribuitorul, cum se organizează logistica, dar şi care sunt condiţiile de utilizare ale platformei Amazon, cum faci ca produsul tău să fie găsit mai ușor pe acest site uriaş de e-commerce şi cum ar trebui făcute pozele de produs. Desigur trebuie să te mai informezi și despre regulile şi legile americane.

Investiţia iniţială se învârte în jurul sumei de 3.000-4.000 de euro, în funcție de produsul ales. Poți investi inițial într-un singur produs, apoi să-ți mărești progresiv portofoliul. Se poate vinde orice, haine, genţi, accesorii de fitness, de maşină, tot felul de lucruri.

Cu toate acestea, Amazon schimbă continuu regulile jocului și trebuie să fii mereu pregătit pentru asta, să te adaptezi de fiecare dată. Concurența este foarte mare și în fiecare lună apar noi selleri din întreaga lume, de aceea va trebui să îți schimbi mentalitatea, să fii inovativ, să găsești soluții, să înveți marketing.

Iar criteriile după care îți alegi produsul pe care vrei să-l vinzi sunt disponibile tuturor. Produsul pe care tu îl alegi va fi ales cu siguranță și de alții din alte colțuri ale lumii. Dar asta înseamnă să fii creativ, profesionist și să te diferențiezi de concurență!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *