Start-up Nation, un nou program de finanțare pentru inițiative în afaceri
Știri

Programul Start-Up Nation aproape de pragul de 10.000 de dosare

Până astăzi, cu două zile înainte de termenul final de înscriere a dosarelor, respectiv 14 iulie, în programul Start-Up Nation sunt înscrise 8.138 de dosare, foarte aproape de pragul propus de 10.000.

Băncile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank şi BCR, a declarat Ilan Laufer, ministrul pentru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Potrivit acestuia, 45,8% dintre cei care au aplicat sunt femei şi 54,2% bărbaţi, iar 72 dintre proiecte au caracter inovativ. Cei mai mulţi aplicanţi sunt din Bucureşti, respectiv 658, urmaţi de cei din Cluj – 499, Timiş – 263 şi Iaşi – 235.

„Mesajul meu pentru potenţialii beneficiari este să aplice. Nu e nici acum prea târziu, mai este timp să creeze o firmă“, a continuat Laufer.

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potenţialii beneficiari trebuie să-și înscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maximum 200.000 de lei.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation s-a estimat finanţarea a 10.000 de firme nou înfiinţate, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *