Cel mai mare incubator de start-up-uri din lume a fost inaugurat la Paris
Știri

Cel mai mare incubator de start-up-uri din lume a fost inaugurat la Paris

Cel mai mare incubator de start-up-uri din lume a fost botezat « Station F » şi se află într-o fostă gară rezervată trenurilor de marfă din arondismentul 13 al Parisului. Hala Freyssinet, cum se chema pe vremuri locul, a fost cumpărată şi transformată în incubator de Xavier Niel, fondatorul şi patronul miliardar al grupului de telecomunicaţii Free. Întregul proces a durat 4 ani şi a costat 250 de milioane de euro, bani plătiţi în întregime din buzunarul antreprenorului.

Uriaşa hală Freyssinet are 34.000 de metri pătraţi și dispune de trei mii de posturi de lucru împărţite în diverse spaţii. « Station F » are pe lângă birouri private, o serie de săli de reuniune, mai multe bucătării, trei baruri şi un restaurant de o mie de locuri deschis non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În plus, mai are şi un auditorium de 370 de locuri. Bugetul anual de funcţionare al incubatorului este estimat la 7 milioane de euro.

În total, campusul poate găzdui o mie de start-up-uri. În paralel însă, o serie de mari firme de renume s-au instalat şi ele acolo împreună cu fonduri de investiţii.

În ideea de a internaţionaliza proiectul, Xavier Niel a investit în jurul halei Freyssinet și în construcţia de apartamente de închiriat pentru antreprenorii străini dar şi într-un nou hotel de 5 stele care încă nu este finalizat.

Deschiderea lui « Station F » survine într-un moment-cheie pentru mediul francez al start-up-urilor. În Franţa există deja 265 de structuri dedicate tinerelor firme cu potenţial mare de creştere economică – incubatoare, acceleratoare sau diverse alte spaţii, dar  « Station F » poate fi considerat precursorul, sau simbolul noului optimism din rândul antreprenorilor şi investitorilor francezi.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *