Învață-ți copiii să devină antreprenori!
Lifestyle

Învață-ți copiii să devină antreprenori!

Se spune că cea mai valoroasă educație este școala vieții, iar ca antreprenor știi deja cât de adevărat este acest lucru. Fiecare pas al procesului antreprenorial este o oportunitate de învățare valoroasă, nu numai pentru tine dar și pentru copiii tăi.

Iată câteva idei!

Rezolvare de probleme și brainstorming împreună cu copiii

Orice antreprenor este pus în situația de a rezolva nenumărate probleme, iar uneori poți transforma totul într-o activitate distractivă, antrenându-i și pe copiii tăi în acest proces. Ia o tablă albă și lasă-i și pe ei să participe. Vei fi surprins de câte idei vor apărea.

Învață-i să folosească diverse aplicații

Cu siguranță folosești o groază de aplicații și de programe cu ajutorul cărora îți conduci afacerea, iar copiii sunt interesați de tehnică mai mult ca oricând. Ai putea să le delegi și mici sarcini, de exemplu.

Ia copiii cu tine la birou

Poți să iei copiii cu tine la birou într-o zi mai liberă, sau când cauți să achiziționezi ceva sau să închiriezi un birou nou, de exemplu. Ei vor fi foarte încântați și vor învăța mai multe despre afacerea ta.

Lucrează de față cu copiii

Când îți aduci de lucru acasă, copiii sunt cu siguranță curioși. Nu-i îndepărta! Lasă-i să observe și să pună întrebări. E posibil chiar, dacă le explici problema pe care o ai, să primești o soluție simplă la care nu te-ai fi gândit.

Împărtășește-le eșecurile

Este tentant mai degrabă să împărtășești succesele și realizările, dar asta nu îi va da o imagine realistă asupra a ceea ce înseamnă să fii antreprenor. Când lucrurile nu par să meargă așa cum ți-ai planificat, discută despre asta cu copiii la cină. Tonul și abordarea sunt totul însă. Copiii nu trebuie să se simtă împovărați cu problemele tale, ci doar trebuie să afle că oamenii mai eșuează uneori, inclusiv mama sau tata.

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *