Idei pentru postările social media ale afacerii tale
Clubul de marketing

Idei pentru postările social media ale afacerii tale

Tu folosești social media pentru promovarea afacerii tale? Pentru aproape jumătate dintre antreprenori (48%), răspunsul este DA.

Chiar dacă faci asta de ceva timp, sau abia ai început, ai cu siguranță nevoie de idei pentru conținut interesant, care să atragă atenția audienței tale. Iată și de la noi câteva:

 1. Postarea articolelor de pe blog – sunt foarte bune, dar n-ar trebui să depășească 10-20% din totalul postărilor.
 2. Sondaje /chestionare – sunt foarte populare, deoarece creează angajament din partea utilizatorilor și multe share-uri. Ar trebui să publici măcar un sondaj pe săptămână.
 3. Un concurs sau tombolă – necesită mai mult efort de promovare, dar pot avea rezultate foarte bune, mai ales dacă ai o audiență suficient de mare
 4. Filmulețe de la evenimentele tale – video-urile sunt foarte apreciate în social-media. Nu trebuie să fie foarte lungi. 10-15 secunde pot fi suficiente. 2-3 minute este deja un maxim.
 5. Feedback din partea clienților – interacțiunea cu clienții este de fapt esența social media.
 6. Promovarea produselor noi – este ok, pentru aproximativ 5% dintre postări
 7. Tutoriale pentru produsele tale – tutorialele pot vinde chiar mai mult decât promoțiile
 8. Tutoriale fără referire la un anume produs – sunt foarte utile. Companii întregi au fost construite pornind de la acest principiu.
 9. Anunțarea unui eveniment sau premiu – orice activitate în care este implicată afacerea ta, mai ales dacă este una de caritate, trebuie menționată. Neapărat să incluzi și o fotografie
 10. Conținut generat de utilizatori – cea mai bună reclamă pe care o poți face este să postezi fotografii de la utilizatori cu produsul tău sau folosind serviciile tale.
 11. Cere părerea audienței tale pentru ceea ce ți-ai dori să faci
 12. Fotografii ale angajaților tăi – este o metodă foarte bună de a arăta cultura firmei tale, dar și o metodă excelentă de recrutare
 13. Conținut din alte surse – Da, e bine să postezi conținut din alte surse. Chiar mult, până la 30% din postări ar trebui să fie din alte surse.
 14. Postări despre angajații tăi , cu ocazia unor evenimente din viața acestora
 15. Fotografii cu copiii angajaților – toată lumea iubește fotografiile cu copii, iar prezentarea copiilor angajaților contribuie foarte mult la umanizarea afacerii
 16. Fotografii cu animalele de companie ale angajaților
 17. Citate inspiraționale – pot fi folosite până la 10-20% dintre postări.
 18. Postări mai vechi – Este chiar foarte bine să republici postări mai vechi, mai ales dacă au avut succes. Ar trebui să faci asta chiar o dată la câteva zile.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *