Ce au antreprenorii diferit în ADN-ul lor?
Lifestyle

Ce au antreprenorii diferit în ADN-ul lor?

Noi antreprenorii sunt la fel de diferiți precum afacerile pe care le pornim. Cu toții ne îndreptăm atenția asupra antreprenorilor de succes, suntem interesați de povestea lor, dar pentru a înțelege cu adevărat spiritul antreprenorial, lucrurile trebuie privite puțin mai profund decât atât.

Dintre cele mai importante trăsături de caracter enumerăm:

  • În general, avem tendința de a face lucrurile puțin diferit. Nu ne place să lucrăm pentru alții, ne plictisim cu ușurință și mintea ne lucrează în permanență. Nu am excelat neapărat la școală, dar suntem inteligenți și ne place să rezolvăm probleme.
  • Suntem în general creativi, ne place să construim, ne place riscul dar și să menținem controlul. Afacerea este ca un joc de șah, în care trebuie să anticipăm mutări, mereu, fără odihnă.
  • Suntem plini de curaj, de dorința de a face, iar oamenii indiferenți ne frustrează, pentru că le este prea frică de lume și de consecințele acțiunilor lor.
  • Suportăm bine stresul, negociem în mod constant cu cei din jurul nostru, fie că ne dăm seama sau nu de acest lucru.
  • Un bun antreprenor construiește echipe de oameni talentați, întotdeauna mai buni decât el, și este expert în domeniul său de activitate.
  • Antreprenorii stabilesc salariile angajaților lor, care de multe ori sunt mai mari decât ale lor, pe care uneori nu și le plătesc deloc.
  • Antreprenorii sunt flexibili, se adaptează rapid la schimbările pieței, acceptă concurența ca pe un rău necesar, care îi face să devină din ce în ce mai buni.
  • Antreprenorii inovează mereu. Uneori nu se țin prea mult de o idee sau un proiect, alteori păstrează ideile pentru momentul potrivit.

Antreprenorii sunt conduși de ideea romantică de a atinge libertatea financiară, motiv pentru care achiziționează active care presupun că le vor aduce bani în viitor. De asemenea, suntem experți în amânarea satisfacției pentru o perioadă enormă de timp.

Antreprenorii stăpânesc la perfecție arta convingerii, începând chiar cu propria persoană. Când apare o idee de afacere, antreprenorul încearcă să se convingă pe sine însuși că trebuie să o pună în aplicare, urmează convingerea soțului/soției că ideea va avea un succes nebun, convingerea prietenilor, familiei sau băncii pentru obținerea finanțării, convingerea salariaților să se angajeze, etc. E nevoie de clienți, așa că se construiesc branduri, strategii de marketing, în scopul de a convinge clienții să cumpere.

Antreprenoriatul în general ne obligă să învățăm și să creștem, să ieșim zilnic din zona de confort, devenind o persoană mai bună decât cu o zi înainte. Trebuie doar să credem în ideile și abilitățile noastre și să avem o viziune clară asupra viitorului.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *