Spirit antreprenorial

Drumul către o înghețată dulce, presărat cu obstacole amare

Managing Partner la Gelato d`Amore, George Bălan este unul dintre antreprenorii români care au încercat să-și găsească drumul în business trecând prin momente extrem de dificile, dar țintind mereu propriul vis.

Drumul său ca antreprenor își are punctul de plecare în 2006, când a renunțat la un job foarte bun într-o multinațională, care-i asigura un venit suficient de mare, dar dorința de a face ceva pe cont propriu, a fost mult mai mare. Din păcate, afacerea, în care a investit tot ce economisise până atunci, nu a mers.

A încercat apoi și un parteneriat, care implica vânzarea de produse românești în Italia, dar nici acesta nu a mers.
Următorul pas a fost Gelato d`Amore, apărut din dorința de a crea o poveste. Firma, deschisă în 2013,  este un business de familie, iar toate investițiile financiare și de efort se concentrează în această direcție.

Antreprenorul a explicat şi că a pierdut „mulţi bani de-a lungul vieţii. Sute de mii de euro. Am făcut şi împrumuturi din cauza cărora am pierdut chiar şi casa părinţilor. Patru ani am dormit pe jos. Când pierzi totul este, într-un fel, cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla. Poţi lua lucrurile de la capăt”.

Înghețata de la Gelato d’Amore este o îngheţată artizanală, cu mult lapte, provenit de la fermă, de vacă, bivoliţă sau capră, cu  smântână naturală, tot de la fermă și mult fruct.

Investiţia într-o gelaterie similară, cu laborator şi prăvălie, costă, în general, spre 30.000 de euro. Dacă se află într-o zonă cu vad, investiţia poate fi amortizată într-un singur an, asta în funcție și de momentul deschiderii, cel mai potrivit fiind începutul lui martie, pentru a prinde tot sezonul cald.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *