De ce este obligatoriu SEO pentru afacerea ta?
Clubul de marketing

De ce este obligatoriu SEO pentru afacerea ta?

Care este primul lucru pe care îl faci când vrei să afli mai multe despre un produs? Sau cele mai noi informații despre o afacere, o persoană sau o emisiune TV? Cu siguranță faci o căutare online.

Google procesează  peste 3.5 miliarde de căutări pe zi, care includ cam tot ce ți-ai putea închipui. Dacă afacerea ta nu poate fi găsită pe Google, se poate spune că nu există. Mai precis, trebuie să fie în topul căutărilor pentru a fi observată.

Listarea pe prima pagină a rezultatelor Google îți poate aduce până la 92% din traficul de pe site-ul tău, în timp ce afișarea pe pagina 2 de rezultate se traduce printr-o pierdere 95% dintre potențialii vizitatori.

SEO te așează în fața potențialilor clienți
Ideea este că trebuie să fie acolo unde sunt clienții tăi, iar Search Engine Optimization (SEO) este cea mai bună metodă pentru a atrage atenția în online. Folosind conținut relevant și cuvintele cheie potrivite, te poți face observat. Mai întâi de motoarele de căutare și apoi de oamenii care sunt importanți pentru afacerea ta. Cu cât mai mulți consumatori află despre tine, cu atât vor crește numărul de vizite pe site-ul tău și implicit numărul de conversii.

Toate astea sunt valabile nu numai pentru Google, ci și pentru Baidu, Yahoo, Bing, sau orice alt motor de căutare local utilizat de clienții tăi. Va trebui să înveți să-ti adaptezi conținutul pentru a deveni SEO-friendly, indiferent de locul unde îți desfășori activitatea.

YouTube este în prezent al doilea cel mai mare motor de căutare, dar și cele mai multe platforme de social media au un buton de căutare. Fiecare tweet sau postare pe Facebook poate deveni o sursă de trafic pentru site-ul tău dacă folosești în mod corect tehnici de SEO.

Trucul este ca prin conținutul tău să targhetezi audiența corectă. Vizitatorii nu se transformă automat în clienți, ce mesajul tău trebuie adaptat astfel încât să rezoneze cu clienții tăi.

Dacă vinzi pantofi scumpi pentru femei, de exemplu, nu te concentrezi pe atragerea unui volum mare de trafic, ci te orientezi către un public mai sofisticat, care îți apreciază mesajele și își poate permite să cumpere produsele tale. În locul unei expresii cheie generale precum “pantofi femei”, încearcă expresii cheie mai lungi, pentru a atrage clientela ta de nișă, precum “pantofi femei de lux” sau “pantofi femei de brand”.

Vizibilitate online înseamnă credibilitate pentru brandul tău
Visibilitatea online este vitală. O treime din persoanele care folosesc Google dau click pe primul rezultat care la apare, în timp ce un site de pe poziția 7 pe prima pagină va primi doar 3.5% din clickuri. Cu cât poziția este mai înaltă, cu atât cresc șansele ca site-ul tău să fie considerat de încredere.

Construirea unei imagini credibile necesită o strategie de SEO serioasă. Folosirea exagerată a cuvintelor cheie nu mai păcălește nici un motor de căutare, ba chiar riști să te alegi cu o penalizare din partea acestora.

Conținutul publicat trebuie să fie util, ușor de citit de către boții de căutare dar și de către public. Vizitatorii paginii tale merită o experiență bună. Astfel vor deveni mai interesați, vor petrece mai mult timp pe pagină, și e mai probabil să devină clienți.

Ții pasul cu competiția
Jucătorii importanți de pe orice piață au strategii de SEO câștigătoare, deci și tu trebuie să ai una.

Să nu te iei după ceilalți poate fi o strategie câștigătoare uneori, dar nu în acest caz. Esențial este să oferi motoarelor de căutare review-uri din partea consumatorilor, informații utile din domeniul tău, date corecte despre compania ta.

Cât timp faci asta, fii atent și la strategia SEO a competitorilor tăi. Vezi ce cuvinte cheie folosesc pentru a atrage trafic, unele dintre ele pot fi o sursă bună de inspirație, altele pot fi punctul de plecare pentru a trece cu un pas înaintea concurenței.

SEO îți răsplătește eforturile
SEO are un ROI bun și în general aduce rezultate bune pe termen lung. Da, pe termen lung. Prezența online nu se creează peste noapte. Social media ajută la crearea imaginii și la umanizarea brandului tău. Reclamele online îți pot crește veniturile. Dar o strategie SEO solidă te aduce pe tine și pe site-ul tău în top.

Investește continuu resurse și timp pentru a obține o prezență constantă pe prima pagină a rezultatelor Google, recunoașterea brandului, reputație și avantaj competitiv.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *