Lifestyle

3 elemente cheie pe care trebuie să se concentreze orice antreprenor

Afacerea ta merge bine, ai un produs sau un serviciu de succes. Dar care sunt șansele că afacerea ta să reziste pe termen lung? Statisticile arată că 40% dintre afaceri eșuează în primii 4 ani.

În esență sunt 3 elemente cheie, indispensabile pentru a menține succesul unei afaceri mici, și anume:

Un contabil excelent

Există o concepție greșită despre contabili, cum că s-ar ocupa doar de cifre. Poate că era adevărat, cu ani în urmă. Dar astăzi ei au evoluat, sunt mai degrabă consilieri de afaceri sau asistenți virtuali.

Datorită tehnologiei, pot avea o viziune asupra datelor financiare în timp real, pot observa problemele sau oportunitățile, care uneori sunt neglijate chiar de antreprenori, mai ales de către cei începători. Acești consilieri te pot ajuta să crești, să prosperi și să-ți construiești o afacere pe termen lung.

Un partneriat puternic cu banca

Resursele financiare sunt cele mai importante, iar nimeni nu are mai multe decât banca. O relație cu banca îți asigură accesul la capital și finanțarea operațiunilor. Orice afacere mică trebuie să-și controleze foarte bine finanțele, încasările și plățile.

Din păcate, de multe ori, unele afaceri eșuează tocmai pentru că nu realizează că nu pot plăti decât când este prea târziu. Tehnologia de azi conectează contul bancar cu softul de contabilitate, tranzacțiile bancare sunt imediat conciliate cu facturile emise și facturile de plată. Este de fapt o situație financiară în timp real. Pe baza acesteia, poți obține împrumuturi bancare mult mai simplu, fără să fie nevoie de multă documentație. Accesul rapid la capital pate face diferența între creștere și stagnare, succes sau eșec.

Bazează-te pe tehnologie

Tehnologia „cloud” a schimbat efectiv lumea pentru afacerile mici, oferindu-le capabilități care în trecut puteau fi accesate doar de companiile mari. Asta include sisteme mobile de vânzare, shop-uri online, urmărirea în timp real a transporturilor. Iar tehnologia este chiar mai mult decât atât pentru afaceri, le oferă flexibilitate, ușurință în utilizare și actualizare regulată. Astfel, micile afaceri pot părea mari, pot fi conduse de oriunde și pot fi conectate permanent cu clienții, consilierii, banca, furnizorii, agențiile guvernamentale.

Unul dintre cele mai puternice instrumente sunt facturile electronice. Pot fi trimise prin e-mail, poți primi o alertă atunci când destinatarul a vizualizat factura, poate fi ușor trimis un reminder privind scadența acesteia. Acest tip de automatizare eliberează antreprenorii de urmărirea extenuantă a plăților.

Nu există substitut pentru un produse sau un serviciu bun, dar nu sunt singurele ingrediente necesare pentru a avea succes. Afacerile smart se bazează pe cei 3 piloni de succes, tehnologia, relația bancară și un contabil de încredere, pentru a construi pe termen lung.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *