5 idei de campanii social media pentru restaurante
Clubul de marketing

5 idei de campanii social media pentru restaurante

Dacă ești antreprenor și deții un restaurant, social media este unul dintre cele mai bune locuri unde trebuie să îl promovezi.

Dacă vrei să te diferențiezi de concurența ta, trebuie să ai în primul rând mâncare de calitate și cu gust excepțional. Adaugă la asta interiorul drăguț, menținerea igienei, livrarea mâncării la timp și multe altele. Un alt lucru foarte important este prezența în social media a restaurantului tău și promovarea lui activă folosind aceste instrumente.

Facebook, Twitter, Instagram și Pinterest sunt cei 4 piloni majori ai industriei ospitalității. Dacă ai rămas în pană de idei pentru campaniile tale în social media, noi îți venim în ajutor cu câteva:

Postează fotografii din bucătărie
Imaginile de calitate arată întodeauna mai atractiv decât textele. Fotografiile cu mâncarea ta trebuie să fie clare și atractive, pentru a atrage atenția. Cu cât salivează mai mult, userii vor da share la ele.

Folosește hashtag-uri
Hashtag-ul este de ajutor atunci când cauți conținutul dorit pe o anumită temă, pe rețele sociale sau bloguri. Poți să-ti promovezi business-ul cu un hashtag unic și vei ajunge mai ușor la clienți. În plus, poți urmări și evoluția brandului tău, care poate atrage atenția chiar la nivel național dacă hashtag-ul tău intră în trend.

Organizează un concurs social media
Stimulează urmăritorii tăi, dându-le posibilitatea să participe la anumite activități sau să câștige anumite oferte, precum mese gratuite sau alte premii. Poți obține încă și mai multe menținări ale paginii tale de business dacă organizezi un concurs gen “fanul săptămânii”, în care ei se pot fotografia în restaurantul tău, cu preparatul lor favorit, iar prietenii lor au oportunitatea să voteze. Cel care obține cele mai multe voturi poate primi un discount sau reduceri la comenzile proprii.

Postează imagini cu întrebări
Obținerea de reacții din partea userilor este importantă, deci pune întrebări care să te ajute să-i cunoști mai bine. De exemplu, postează fotografii cu două înghețate diferite și întreabă utilizatorii pe care dintre ele o preferă. Oamenii vor comenta, vor spune ce le place, crescând activitatea pe pagină.

Oferă reduceri speciale pentru fanii Facebook
Ar trebui să ai oferte sau cupoane speciale pentru fani și pentru clienții speciali. Acestea pot fi oferite în perioadele speciale precum Crăciunul, Revelionul, aniversări proprii și altele. Aceste oferte pot determina creșterea listei tale de clienți.

Prezintă-ți personalul
Personalul tău calificat și experimentat face tot timpul ce poate mai bine. Imaginile angajaților dau puncte majore la reputație. Poți să postezi chiar un interviu cu bucătarul sau alți angajați, să povestească despre experiența lor sau să scrie testimoniale despre afacerea ta.

Campaniile social media pentru restaurante evoluează permanent. Nu-ți fie teamă să fii creativ. Toate punctele de mai sus îți pot oferi praguri de trecere către următorul nivel de promovare a afacerii.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *