De ce femeile au mai multe motive să devină antreprenori?
Lifestyle

De ce femeile au mai multe motive să devină antreprenori?

În general se spune că bărbații sunt mai interesați decât femeile să investească într-o afacere. Bărbații sunt în același timp mai încrezători în forțele și în cunoștințele proprii. Cu toate acestea, femeile au mai multe motive să devină antreprenori, iar studiile arată că investițiile făcute de femei sunt mai bune decât cele făcute de bărbați.

Chiar dacă femeile sunt mai puțin încrezătoare în cunoștințele lor financiare, mai puțin dispuse să-și asume riscuri, totuși ele fac investiții cu rezultate mai bune decât cele administrate de bărbați.

Investițiile realiste,  strategii moderate care asigură creșterea în timp și un viitor bun, astea sunt punctele tari la care femeile excelează.

Femeile gândesc afacerile pe termen lung, o plasă de siguranță pentru vremurile grele, un sprijin la bătrânețe, o cheie pentru o viață mai bună împreună cu familia.

Este mai probabil ca o femeie să-și părăsească serviciul

Este o realitate faptul ca o femeie să pună familia pe primul plan, înaintea carierei. Multe femei aleg, sau sunt forțate, să-și părăsească serviciul pentru a-și îngriji copiii, iar atunci când doresc să se întoarcă job-ul nu mai este valabil sau nu este suficient de bine plătit.

O afacere proprie este o modalitate foarte bună prin care ele își pot organiza singure programul, astfel încât să aibă timpul necesar pentru familie și pentru a avea și venituri în același timp.

Femeile trăiesc mai mult

Este la fel de adevărat că femeile trăiesc mai mult decât la bărbații, iar o afacere proprie, în timp, le poate asigura independența financiară de care au nevoie.

Pentru că anii de pensie sunt mai mulți, femeile au nevoie să investească cu atât mai mult, pentru a se bucura de această perioadă. Din păcate, multe femei nu sunt capabile să facă acest pas, astfel că aproximativ 80% dintre ele nu se vor bucura de stabilitate financiară la bătrânețe.

Femeile vor schimba lumea afacerilor, pentru totdeauna

Lumea afacerilor, investițiile, finanțele, antreprenoriatul, toate sunt dominate de mul timp de bărbați. Situația este deja în schimbare, pe măsură ce țările adoptă o atitudine socială progresivă, astfel că  antreprenoriatul feminin are toate șansele să cunoască un ritm de creștere amețitor în perioada următoare.

Cum din ce în ce mai multe femei investesc în propriile lor companii, situația cu siguranță se va schimba. Femeile vor investi în mod natural una în cealaltă, iar intrarea lor pe piață va fi o nouă sursă de creștere.

În plus, femeile vor investi cu precădere în afaceri cu impact, precum în companii cu orientare socială sau în tehnologii cu prioritate în  protecția mediului.

Impactul investițiilor în comunitate va fi vizibil, mai mult capital va fi orientat către rezolvarea problemelor sociale, iar pe termen lung, lumea va deveni vizibil mai bună pentru toți ca urmare a creșterii implicării femeilor în afaceri.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *