7 lucruri pe care n-ai să le auzi niciodată de la un om de succes
Lifestyle

7 lucruri pe care n-ai să le auzi niciodată de la un om de succes

Oamenii cu adevărat de succes au câteva lucruri pe care pur și simplu refuză să le spună. Ei nu-și pierd timpul cu gânduri negative sau pregătind scuze. Motivul? Propria limitare a încrederii te ține departe de succes, iar scuzele sunt simple povești care nu rezolvă problemele într-un mod realist.

Decizia de a evita falsele credințe este denigrată de marii antreprenori. Este ceea ce îi împinge înaine și îi ajută în atingerea succesului.

Le poți păși pe urme, dacă împărtășești aceleași convingeri. Care sunt acestea?

1. ‘Nu pot face asta
Uneori simțim că nu avem cunoștințele necesare, experiența sau resursele pentru a reuși. Este destul de tentant să renunți, dar cei mai buni pur și si simplu refuză să facă acest lucru. Ei dau deoparte neîncrederea și se  concentrează pe ceea ce vor să creeze.

Clădește-ți încrederea și începe să spui „Pot,” chiar și atunci când simți că nu poți. În timp, vei învăța să încredere că poți face orice ți-ai propus. Dacă ai nevoie de dovezi, fă o listă cu tot ceea ce ai realizat până acum, începând chiar din copilărie. Cu siguranța viața ta este plină de dovezi că poți depăși orice obstacol.

2. ‘Nu știu cum
Pentru tot ce ai făcut vreodată, a trebuit să înveți mai întâi cum, inclusiv mersul, șofatul sau pornirea unei afaceri. Învățatul este un proces care face parte din viață. Nici un antreprenor nu are toate răspunsurile de la început.

În loc să spui „Nu știu cum să fac asta” consideră expresia „O să mă descurc”. Viața este pur și simplu un proces continuu de a te descurca.

3. ‘Nu am timp
Oamenii de succes nu au timp, dar și-l fac, mai ales pentru lucrurile cu adevărat importante. În loc de fraza „Nu am timp”, I putea spune „Trebuie să-mi fac timp”.

Dacă ai nevoie să-ți eliberezi ceva timp, ai putea să angajezi pe cineva care să te mai scape de unele sarcini. Un asistent care să aibă grijă de agenda ta și alte task-uri care sunt ușor de delegat poate să salveze câteva ore valoroase în fiecare săptămână.

4. ‘Nu am timp să învăț
Cei mai de succes oameni de pe pământ sunt concentrați pe dezvoltarea personală. Ei acumulează cunoștințe pentru că știu ca sunt direct corelate cu succesul.

Lipsa de timp nu este o scuză pentru a nu învăța. Poți asculta audiobook-uri în mașină sau în timpul prânzului, de exemplu, vei fi uimit de cât de multe poți acumula astfel.

5. ‘Dacă aș avea bani, aș avea și eu succes
Antreprenorii de succes nu lasă ca starea materială să le dicteze succesul. Ei își fac planuri, astfel încât să facă rost de finanțare atunci când au nevoie. Lipsa de capital nu trebuie decât să te facă mai creativ, să încerci să obții același rezultat cu bani mai puțini, sau să muncești mai mult pentru a atinge și alte obiective secundare, ajutătoare.

6. ‘Competitorii noștri sunt slabi
Antreprenorii slabi subestimează adesea calitățile competitorilor, în timp ce oamenii de succes îi respectă. La urma urmei, dacă sunt suficient de deștepți pentru a identifica aceleași oportunițăți și să aducă pe piață o soluție competitivă, e posibil să fie chiar mai buni decât tine.

7. ‘Cultura este exagerată
Cultura companiei este cea care dă viață afacerii și poate fi un factor determinant pentru succes. Cultura suportă misiunea și creează mediul în care angajații pot atinge excelența. Marile companii au deobicei o mare cultură, și nu ai nevoie neapărat de dovezi ca să crezi asta.

Încearcă să-ți reamintești mereu că trebuie să scapi de gândirea negativă. La fel ca la reflexul Pavlov, creează-ți noi obiceiuri în jurul gândirii pozitive. Păstrează gândurile pozitive și vei face un salt mare înainte ca antreprenor.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *