Cum să atragi mai mulți clienți fără să fii prea insistent
Clubul de marketing

Cum să atragi mai mulți clienți fără să fii prea insistent

Dacă ești antreprenor, lucrezi în vânzari sau pur și simplu activitatea ta este să prestezi servicii, cu siguranță te-ai întrebat „Cum aș putea să am mai mulți clienți fără sa par prea insistent?”

Să fim serioși, dacă ești coach, consultant, speaker, avocat sau ai un business în servicii, găsirea de clienți noi este partea cea mai dificilă, în principal datorită faptului că nu ai un produs fizic pe care să-l vinzi!

Restaurantele au mâncarea, pe care o poți mirosi și gusta, magazinele au haine, pe care le poți vedea și proba. Serviciul tău cum îl vinzi?

Răspunsul se află într-o abordare consultativă a vânzării. Este o strategie de atragere a clientului prin intermediul unui proces de informare și de învățare, mai puțin de convingere.

Deci, cum procedezi, cum integrezi această abordare în strategia?

1. Mai întâi, pune întrebările potrivite.
Este foarte important să te pui în locul clientului tău și să vezi lucrurile din perspectiva lui. Iată câteva întrebări pe care le-ai putea pune:

Ce te-a determinat să vorbești cu mine azi  . . . s-a întâmplat ceva anume?
Ce ai încercat să faci până acum?
A funcționat?
Sunt întrebări care te ajută să înțelegi situația și să-ți faci o idee despre cum ai putea ajuta. Un contrast mare față de abordarea de vânzare obișnuită, nu-i așa?

2. Adaugă valoare
Este un pas crucial pentru atragerea clientului: întotdeauna adaugă valoare în timpul conversației.

În această etapă ai ocazia să-ți prezinți cunoștințele tale, situații asemănătoare, exemple de succes. Clientul tău va fi impresionat, iar costul serviciilor nu i se va părea prea mare.

3. Fă o ofertă clară și fermă
Pentru că abordarea consultativă nu este doar despre educare, și pentru că nu poți aștepta pur și simplu ca clientul să-ți cadă în brațe, componenta cea mai importantă a acestui proces este oferta.

Răspunsul ar putea suna așa:

„Se pare că ai mers într-o direcție bună până acum. Cu toate astea, mai sunt câteva elemente pe care nu le-ai luat în considerare.

Cred că o eventuală colaborare a noastră va avea rezultate excepționale.

Nu știu la ce costuri te-ai gândit, dar, bazat pe ceea ce mi-ai spus, cu siguranță te pot ajuta”

Asta e tot.

O metodă rapidă, ușoară și foarte eficientă, prin care o persoană interesată de rezolvarea unei probleme simte că simte că este ascultat de un adevărat profesionist.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *