6 moduri în care persoanele organizate pot face mai mult în fiecare zi
Lifestyle

6 moduri în care persoanele organizate pot face mai multe în fiecare zi

Dezorganizarea este costisitoare. Fie că ești acasă sau la birou, este stresant să pierzi mult timp căutând ceva. Oamenii bine organizați nu au acest stres.

Studiile au arătat că  eliminarea dezordinii reduce cu 40% timpul de muncă într-o casă de mărime medie. Angajații dintr-un birou obișnuit pierd mai mult de o oră pe zi căutând diverse lucruri. Aproximativ unul din patru adulți (23 % ) spun că întârzie la plata facturilor pur  și simplu pentru că nu le găsesc.

Vrei să știi vestea bună? Tu nu trebuie să faci parte din aceste statistici. Poți fi mult mai organizat dacă aplici următoarele tactici, de la cei mai organizați dintre noi.

1. Ritualurile de dimineață și de seară.
Ritualurile de dimineață și de seară te împiedică să alergi fără rost toată ziua. Drept rezultat, vei fi mai productiv, iar acțiunile tale vor avea mai mult succes. Aceste ritualuri zilnice pot include:

  • să te trezești înaintea celorlalți și să-ți pregătești ziua fără să fii tras în toate direcțiile.
  • să nu-ți verifici telefonul imediat, pentru a evita să te pierzi în emailuri și în social media.
  • să faci ceva ce-ți place, să citești câteva pagini sau să meditezi, pentru un moment de relaxare. Este suficient să faci asta timp de 10 minute.
  • să-ți faci taskurile mereu în aceeași ordine. Cu cât o activitate este mai obișnuită, cu atât mai puțin vei fi conștient de fiecare pas al acesteia. Ce altădată părea o încercare, curând poate deveni o a doua natură.
  • identifică trei lucruri care îți fac ziua un succes și programează-le pe tot parcursul acesteia.
  • setează-ți așteptări realiste. Fiecare lucru la timpul lui. Asta limitează și numărul sarcinilor pe care le ai de îndeplinit.
  • pregătește-te de seara pentru a doua zi și îți va veni mult mai ușor.
  • ajustează lista de sarcini pe parcurs, pe măsură ce apar noi priorități.
  • fă mai întâi sarcinile care nu-ți plac. În felul ăsta ziua ta devine mai productivă, pentru că nu mai ai sarcini stresante în așteptare.
  • fă ordine. Înainte de a pleca la serviciu fă ordine în casă, astfel încât atunci când te întorci să nu ai altceva de făcut decât să te relaxezi. De asemenea, fă ordine la birou la sfârșitul zilei de lucru, ca să nu pierzi timp prețios a doua zi.

2. Păstrează mintea limpede.
“Nu este nevoie să ții minte totul. Notarea informațiilor îți eliberează creierul de ele, astfel încât te poți concentra doar pe ceea ce trebuie.

Persoanele organizate își fac liste de activități, astfel încât să nu uite nimic. Sarcinile de efectuat nu trebuie împrăștiate pe post-it-uri sau pe diverse notițe sau tablete, ci trebuie păstrate într-un  singur loc. Asta reduce anxietatea.

După ce ți-ai notat totul, împarte sarcinile în 4 categorii: de făcut, de delegat,  de amânat, de renunțat. Asta funcționează pentru că dezactivează buclele repetitive.

Elementele importante, precum treburile pe care trebuie să le faci, le păstrezi mereu în minte, de frică să nu le uiți. Astfel că te gândești mereu la ele, creând astfel o buclă repetitivă. Asta funcționează atât de bine încât se repetă mereu până când ajungi să le rezolvi. Dacă le notezi, nu mai este nevoie să te gândești mereu la ele, bucla nu se crează, iar creierul tău se va relaxa și se va putea concentra pe altceva.

Chiar și sarcinile începute și neterminate ne îngrijorează. Soluția? Notează-le și pe acestea.

3. Renunță la ce nu mai nevoie.
De ce să pierzi timp și energie organizând lucruri pe care nu le mai vrei sau de care nu mai ai nevoie? Programează -ți periodic câte o curățenie generală. Nu lăsa să se adune hainele care nu-ți mai vin sau notițele cu sarcinile deja rezolvate.

Dacă faci asta la intervale regulate, nu va fi nevoie să faci o sesiune de aruncat maraton atunci când se adună prea multe lucruri.

4. Folosește uneltele ajutătoare, tehnologia și chiar mobila.
Orice, de la timere de bucătărie, aplicații de gestionare a timpului, la mobila cu multiple funcționalități, sunt de mare folos în a fi mai bine organizat.

Orice metodă vizuală de reamintire te ajută să fii mai eficient și să-ți păstrezi ritmul.

Rafturile de cărți, de exemplu, pot fi folosite pentru zonarea camerei, pentru crearea unui spațiu dedicat lucrurilor tale.

5. Nu trebuie să fii mânat de perfecționism.
Este un concept greșit faptul că dacă ești bine organizat îți iese totul perfect. Cei mai bine organizați oameni știu că nu pot face totul perfect sau nu pot face chiar tot ce și-au propus. Ei prioritizează și încearcă să găsească scurtături sau moduri în care pot face totul mai rapid.

Nu te implica în proiecte pe care știi că este imposibil să le termini la timp. Cu alte cuvinte, nu lăsa perfecțiunea să stea în calea progresului.

6. Mentenanța.
Acordă-ți timp în fiecare zi pentru a pune lucrurile în ordine, inclusiv arhivarea emailurilor sau așezarea hârtiilor. Durează doar câteva minute, iar în final asta te poate ajuta să câștigi mai mult timp.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *