Fiscalitate

Firmele au termen 3 luni să modifice în Revisal trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat

Angajatorii din România au termen trei luni pentru a transmite Inspecţiei Muncii modificările din contractele de muncă ale angajaţilor, generate de trecerea contribuţiilor sociale din sarcina companiei în sarcina angajatului.

„În contextul mutării CAS şi CASS la salariat, angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018 orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi a altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii guvernului şi până la 31 martie 2018”, au transmis oficialii Minis­terului Muncii.

Transferul efectiv al contribuţiilor de la angajator la angajat se face începând cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod fiscal, iar obligaţia de transmitere a tuturor modificărilor prin intermediul programului Revisal către Inspecția Muncii, poate fi făcută până pe 31 martie 2018 .

De la 1 ianuarie 2018 intră în vigoare noile modificări ale Codului fiscal, prin care contribuţiile sociale aferente salariului trec din sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor. Ca urmare, nivelul total al contribuţiilor sociale scade de la 39% la 37% şi impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Totuşi, pentru a menţine acelaşi nivel net al salariilor angajaţilor ca în 2017, companiile vor trebui să crească salariile brute ale angajaţilor cu valori cuprinse între 17% şi 22%, potrivit consultanţilor, iar toate modificările trebuie făcute prin acte adiţionale la contractele actuale de muncă, care trebuie de asemenea înregistrate în Revisal.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *