25 de idei pentru campaniile social media ale afacerii tale
Clubul de marketing

25 de idei pentru campaniile social media ale afacerii tale

Prezența în social media a oricărei afaceri, indiferent de mărimea ei, oferă numeroase oportunități de promovare creativă, folosind diverse tipuri de campanii. Nu contează neapărat ce platformă folosești, ideile de promovare și de marketing sunt cele care trebuie să rezoneze cu audiența ta.

Iată 25 de idei diferite de promovare în social media, pe care ai putea să le încerci pentru a-ți crește afacerea.

Conținut video crowdsource
Ideea de a folosi postări ale audienței tale în materialele publicitare de promovare a afacerii ar putea încuraja userii să împărtășească mai mult din experiența lor cu compania ta. Dunkin Donuts, de exemplu, folosește hashtagul  #MyDunkin în unele dintre materialele sale promoționale pentru a împărtăși experiența socială și pentru a-și încuraja clienții să facă postări online.

Cupoane digitale
Dacă vrei să încurajezi fanii din social media să cumpere, ai putea să le oferi cupoane digitale, pe care să le descarce pe telefon, direct de pe pagina ta de Facebook,  și să le folosească în magazinul tău.

Fotografii personalizate ale produselor
Partajarea fotografiilor clienților este întotdeauna o idee bună de încurajare a implicării acestora. Dar poate fi încă și mai eficientă dacă folosești creații vizuale unice primite de la clienții tăi. E vorba de modul în care aceștia folosesc produsele tale.

Concurs de fotografii
Concursurile de fotografii sunt o metodă excelentă de creștere a gradului de implicare a clienților tăi cu conturile tale social media. Alege o platformă care permite fotografii și creează posibilitatea userilor să trimită fotografii cu ei folosind produsele tale sau altă metodă de susținere a afacerii tale. Se poate face folosind un hashtag pe sit-uri ca Instagram și Twitter sau albume pe Facebook. Dove a folosit această strategie în concursul „Real Beauty Should Be Shared” , din cadrul campanieii „Real Beauty”.

Posturi de tipul „Tag-unui-prieten
Obține o vizibilitate mai mare a conținutului tău prin crearea unui „call-to-action” care să încurajeze fanii să dea tag prietenilor în comentarii sau să dea share postării pe wall-ul unui prieten.

Hashtag-uri pentru Testimoniale
Poți crea un hashtag pentru clienții tăi prin care să-ți scrie testimoniale. Acestea pot fi repostate sau folosite în alte promoții.

Hashtag-uri pentru conversații
Hashtag-urile pot fi folosite și pentru a încuraja un sentiment de comunitate în rândul clienților.

Hashtag săptămânal
Sau poți crea un set de hashtag-uri pe care să le folosești săptămânal pentru a împărtăși ceva unic despre brandul tău. De exemplu #treehousetuesdays nu pare relevant, dar a ajutat la diferențierea Airbnb de alte companii de cazare.

Campanii reacție
Pe Facebook, poți ușor folosi noua funcție de reacții, pentru a încuraja angajamentul fanilor. Postează o întrebare sau o opinie despre ceva și cere-le fanilor să-și exprime părerea folosind funcția de reacții. Același lucru se poate face pe Twitter, cerându-le userilor să răspundă folosind emoji sau altă reacție rapidă.

Giveaway-uri colaborative
Giveaway-urle sunt foarte populare în social media. Și pot fi dacă reușești să implici parteneri care să-ți extindă audiența.

Postări caritabile
De asemenea poți găzdui giveaway-uri sau promoții cu tentă caritabilă.

Chat-uri sociale
Discuțiile pe social media pot angaja fanii în conversații reale. Chat-uri pe Twitter precum #LinkedInChat sunt foarte populare. Dar se pot realiza și în comentarii, pe alte platforme.

Discount-uri flash
Frumusețea social media constă în abilitatea de a împărtăși informații în timp real. Deci, poți să recompensezi cei mai implicați fani oferind discounturi rapide, pe timp limitat.

Sesiuni Q&A live
Folosind opțiunile de livestreaming sau un simplu chat text, poți organiza sesiuni de întrebări și răspunsuri, prin care să le oferi informații despre afacerea ta în timp real.

Sondaje
Sondajele pot fi create pe diferite platforme, pentru implicarea utilizatorilor și obținerea de informații valoroase.

Campanii de influențare
Colaborează cu lideri de opinie populari din domeniul tău pentru a crea conținut pe care să-l distribuie pe conturile lor sociale sau chiar pe site-urile lor proprii.

Încredințarea contului
Un astfel de lider de opinie poate prelua contul tău, chiar pentru o zi, pentru a oferi fanilor scene din viața lor sau de la un anumit eveniment.

Evenimente transmise live
Poți găzdui evenimente sau distribui actualizări despre evenimentele la care participi pentru afacerea ta, folosind social media.

Concursuri cu vot
O altă idee de concurs social media, este ca fanii să trimită fotografii sau idei, care urmează să fie supuse la vot. În loc să alegi tu câștigătorul, poți pune fanii să voteze cele mai bune idei sau fotografii.

Concurs de design de logo
Chiar Instagram a folosit o astfel de campanie pentru redesign-ul logo-ului său, încuranjând userii să vină cu propriile lor propuneri. Poți încerca o promoție similară pe Instagram sau altă platformă pe care se pot încărca fotografii.

Profiluri sociale mascotă
Probabil ai deja conturi pentru brandul tău pe diferite platforme sociale. Dar poți explora dintr-un unghi diferit, creând un cont social special pentru mascota sau logo-ul companiei tale. Este o metodă foarte folosită de echipele sportive.

Provocări sociale
Un exemplu foarte popular este „Ice Bucket Challenge”, în care trebuia să te filmezi în timp ce ți se răstoarnă în cap o găleată de apă cu gheață, iar apoi să-ți provoci prietenii să facă la fel. Astfel de provocări pot transforma campania ta într-una virală.

Vânătoare online
Un alt tip de provocare online, este cel în care organizezi un fel de vânătoare, în căutarea unui anumit tip de fotografie sau postare pe Facebook, Instagram, sau chiar pe Pinterest.

Concurs de casting
Poți da oportunitatea clienților tăi de a apărea în una dintre reclamele tale, creând un concurs de casting online.

Concurs bazat pe locație
Platforme precum Facebook sau Instagram îți permit să setezi locația în postări. Deci, dacă ai un magazin fizic sau ești prezent la un anumit eveniment, clienții pot da check pe locație, iar apoi să fie ales un câștigător dintre aceștia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *