Ce sunt vânzările la distanță și cum pot profita micile afaceri de ele?
Clubul de marketing

Ce sunt vânzările la distanță și cum pot profita micile afaceri de ele?

Vânzările la distanță se referă la vânzarea către clienți fără să fie nevoie de prezența fizică a vânzătorului și cumpărătorului. Se realizează de mult timp, mai ales prin intermediul telefonului, dar în prezent vânzările la distanță se realizează mai ales online.

Vânzările la distanță sunt rentabile din punct de vedere al costurilor și chiar dau rezultate. Cum? Folosind instrumentele corespunzătoare. De preferat sunt cele care ajung ușor la clienți și adună date pentru urmărirea ulterioară.

Iată câteva lucruri pe care le poți aplica pentru afacerea ta.

Email Marketing

Este bine să ai o listă solidă cu adrese de email, cărora să le trimiți oferte. Este chiar mai bine dacă ai și un bun software CRM care să te ajute să sortezi toate informațiile pe care le primești.

Software automat de apelare

Integrarea este esențială pentru echipa de vânzări la distanță. Un mesaj înregistrat în prealabil, care este trimis listei de contacte funcționează grozav atunci când ai o interfață online drept post de comandă. Afacerile mici pot folosi acest tip de marketing integrat pentru a crește vânzările.

Social Media

Social media reprezintă un canal foarte bun pentru vânzările la distanță. Postările în diverse grupuri sau rețele pot crește vizibilitatea companiei tale, dacă vrei să profiți de toate avantajele pe care le oferă Twitter sau Facebook. Răspunsurile la întrebări și postările de resurse informative favorizează tipul de interes care conduce la vânzări.

Networking-ul

Când vine vorba de networking, reprezentanții de vânzări folosesc platforme precum LinkedIn pentru a-și crea conexiuni. Este o metodă foarte bună pentru a dezvolta relații cu grupuri profesionale sau organizații comerciale.

Beneficiile vânzărilor la distanță pentru afacerile mici

Folosirea acestor tehnici pentru afacerile mici are numeroase avantaje. Cel mai important dintre ele este de a alinia eforturile tale cu preferințele cumpărătorilor. Oamenii sunt mai ocupați ca niciodată și cel mai bun mod de a-i contacta este în mediul online.

Echilibrul între viața personală și viața profesională – reprezentanții de vânzări care sunt mereu pe drumuri suferă la capitolul viață de familie. Cu tehnologia pe care o avem azi la dispoziție, vânzările se pot realiza prin Skype, webinarii sau YouTube, fără să fii nevoit să-ți faci bagajul.

Perspective mai profunde – cunoașterea mai bună a pieței țintă, a preferințelor consumatorilor, este unul dintre avantajele folosirii platformelor sociale. Astăzi, putem învăța mai maul despre posibilii clienți online, decât dacă i-am întâlni față în față.

Dezavantajele folosirii vânzărilor la distanță

Sunt o serie de dezavantaje care decurg din menținerea echipei de vânzări sub același acoperiș. De exemplu, unii clienți își doresc chiar să atingă și să simtă ceea ce cumpără. Alți clienți preferă mai mult o relație față-în-față. Iar dacă vânzarea ta este către un intermediar, fiind o vânzare la distanță, nu ai cum să vezi modul în care produsul tău este expus sau promovat.

Vânzările la distanță nu sunt o soluție pentru orice afacere sau pentru oricine care își dorește un job în domeniu. Unii agenți de vânzări preferă să privească oamenii în ochi și să le strângă mâna înainte de a face vânzarea. În acest caz, vânzarea la distanță nu poate fi singura strategie de vânzare pe care o folosești și nu de către toti membrii echipei tele.

O companie care vinde echipamente agricole într-un oraș mic cu siguranță va prefera strategia clasică de vânzare. Acest lucru este valabil și pentru cei care vând echipamente de birou sau companii care se ocupă de montaj geamuri și uși, sau alte afaceri similare care au nevoie de contact cu clienții lor.

Pe de altă parte, companiile mici care fac afaceri B2B, precum  serviciile de contabilitate, sau companiile din tehnologie, sunt foarte potrivite pentru a aplica vânzările la distanță.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *