Clubul de marketing

Cum te poate ajuta crearea de conținut să-ți crești afacerea

În perioada digitală de astăzi, clienții potențiali trebuie să jongleze între numeroasele emailuri, reclame sau cupoane pentru a filtra informațiile cu adevărat folositoare. Cum poate o afacere mică să se afirme, să atragă atenția? Prin implementarea unei strategii eficiente de creare de conținut, prin care să le ofere clienților informații interesante și utile, în locul încercărilor evidente de a vinde.

Atrage-ți clienții cu informații valoroase, relevante, deschide-le dorința de comunicare și menține legătura cu ei. Dacă reușești să-i faci să-i intereseze ceea ce spui, sunt șanse mari să-i intereseze și produsele sau serviciile pe care le oferi.

Ce este content marketingul?

Definiția oficială este “o strategie de marketing orientată către crearea și distribuirea de conținut informativ relevant și consistent, pentru a atrage și a reține o audiență bine definită.”

Scopul lui este acela de promovare a comportamentului dorit din partea consumatorilor, profitabil pentru afacerea ta. În loc să promovezi produse și servicii, oferă-le potențialilor clienți informații utile, intrigante sau chiar amuzante, în legătură cu afacerea ta sau cu produsele tale, fără ca aceasta să fie o vânzare directă.

Construiește încrederea clienților

Marketeri de seamă au declarat că  “Singurul tip de marketing rămas este content marketingul.”, pentru că este singurul timp de marketing sincer, de încredere.

Cum construiești încrederea clienților prin content marketing? Pentru că este o formă de comunicare naturală, personală, relevantă, fără să fie lacomă și fără tendința de a păcăli. Dacă cei cărora le este adresat își păstrează buna dispoziție și după ce primesc toate aceste informații, mai mult ca sigur că acesta este răspunsul pentru o relație bazată pe încredere.

La fel ca în orice alt tip de relație, încrederea este componenta cheie a unei relații vânzător-client. Încrederea consumatorului este esențială pentru creșterea afacerii, pentru că el are încredere în experiența ta, în produsele sau serviciile tale.

Sporește familiaritatea brandului

Publicarea frecventă de conținut nou, fie că este vorba de un video sau un articol cu rețeta unei prăjituri, sau despre cum se schimbă o roată, ajută la conectarea nu numai cu clienții tăi, ci și cu o audiență mai largă. Numele companiei tale se poate răspândi ușor cu ajutorul unui video de calitate sau a unei postări de blog, încurajând consumatorii să-ți recunoască produsele sau serviciile tale atunci când au nevoie de ele.

Conținutul care poate fi share-uit atrage noi clienți

Conținutul nou, distractiv și fascinant, abordând o gamă largă de subiecte, determină creșterea traficului site-ului tău, stimulează activitatea pe social media, o poziționare mai bună a site-ului în rezultatele organice ale căutărilor pe Google, ceea ce înseamnă că se vorbește sau mai degrabă se aude mai mult despre compania ta.

Acest tip de informații pozitive poate aduce comenzi noi, trafic mai mare pe site, sau mai multi clienți în magazinul tau fizic. Postările memorabile, creative și relevante, pot interesa clienți noi și îi pot determina pe cei vechi să se întoarcă la tine pentru mai mult.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *