Afacerea ta stagnează? Ce poți face ca să depășești această situație?
Clubul de marketing

Afacerea ta stagnează? Ce poți face ca să depășești această situație?

Când simți că afacerea ta stagnează, trebuie să găsești o metodă rapidă de a ieși din această situație. Asta poate însemna găsirea unei noi surse de inspirație, integrarea unor tendințe noi sau o regândire a eforturilor de marketing.

Iată câteva sugestii care te pot ajuta.

Acordă atenție trendurilor din online
Site-ul tău are nevoie de un refresh? Poate că îl ai deja de câțiva ani și este pe o platformă depășită, nu mai este bine indexat de motoarele de căutare și traficul organic a scăzut deja foarte mult. Între timp, comportamentul utilizatorilor s-a schimbat, experiența de utilizare a site-ului tău, indiferent că este un site de prezentare sau un shop online, nu mai este atât de bună, iar răbdarea nu este deloc punctul lor forte.

Ia în considerare crearea unui nou logo
Cea mai nouă tendință în materie de logo-uri, este cea a logo-urilor minimaliste. Încorporând o abordare minimalistă în logo-ul afacerii tale, te poate diferenția față de concurență, va fi mai ușor de observat și îți consolidează locul pe piață, ca brand contemporan.

Deleagă sau externalizează unele dintre sarcini
Poate fi tentant pentru proprietarul unei afaceri mici să încerce să se ocupe de tot el însuși. Dar asta înseamnă un consum mare de energie și într-un final, scăderea performanței. Printre sarcinile care pot fi delegate ușor, sau externalizate, se numără serviciile de contabilitate, întreținerea conturilor de social media, activități administrative care pot fi transferate unui asistent, recrutarea de personal.

Regândește sau adaptează mesajele promoționale
Modul în care promovezi afacerea este posibil să nu mai ajungă utilizatorilor așa cum îți dorești. Preferințele consumatorilor, obiceiurile de consum, sunt într-o continuă schimbare, iar produsele sau serviciile tale, precum și modul în care le promovezi trebuie și ele adaptate.

Depășește-ți temerile
Teama poate fi paralizantă pentru mulți dintre micii antreprenori. Teama de eșec, teama de critici, sunt cele care pun piedică noului, schimbării și implicit deschiderea a noi orizonturi de dezvoltare afacerii tale.

Stimulează vânzările prin regândirea prețurilor
Uneori, relansarea vânzărilor nu înseamnă neapărat schimbări majore. Mici modificări ale prețurilor produselor sau serviciilor pe care le oferi pot face o mare diferență.

Aplică o nouă strategie de marketing – Content Marketing-ul
Strategia de marketing este puțin învechită? O idee bună ar fi să creezi un blog în care să scrii articole informative, care au legătură cu produsele sau serviciile tale. Asta te poate ajuta să câștigi încrederea utilizatorilor, să consolidezi poziția pe piață a afacerii tale.

Crește-ți afacerea colaborând cu influenceri din Social Media
Construirea unei strategii social media pentru afacerea ta presupune mult timp și efort. Colaborarea cu influenceri din social media relevanți pentru audiența ta, poate stimula vânzările într-un mod nesperat și foarte rapid.

Setează un cover video pe pagina de Facebook
Facebook a introdus recent  posibilitatea de a folosi cover-uri video pentru paginile de brand, cu ajutorul cărora vei da o nouă viață paginii tale. Deci, folosește-o!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *