Opțiuni de Finanțare

Techcelerator, un nou program de accelerare care oferă finanțare startup-urilor din tehnologie

Techcelerator, un nou program de accelerare care se adresează startup-urilor româneşti de tehnologie, îşi începe activitatea. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potenţial ridicat de dezvoltare şi extindere la nivel internaţional, din industrii în creştere, precum: software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, AgTech, FinTech şi altele.

Acesta este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susţinerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiţii de capital de risc recent lansat în ţara noastră, cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, două centre importante ale inovaţiei româneşti,

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi câte 25.000 euro pentru o participaţie de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari şanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiţie, de până la 75.000 euro, convertibilă în acţiuni în startup-ul respectiv.

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în Bucureşti cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români şi străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martie. Sunt incluse sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcţie de industria startup-ului şi servicii de marketing.

De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunităţi internaţionale pentru scalare şi expunere în piaţa globală.
Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita întâlniri între startup-urile participante şi potenţiali investitori şi parteneri de afaceri cu ajutorul cărora firmele la început de drum îşi pot testa produsele sau încheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potenţial de creştere vor continua să fie monitorizate de către GapMinder şi vor fi luate în considerare pentru runde ulterioare de finanţare de tip seed.

Evenimentele de lansare vor avea loc pe 26 Februarie, la Cluj și București. Mai multe detalii pe pagina de facebook Techcelerator.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *