10 strategii de marketing pentru creșterea afacerii tale
Clubul de marketing

10 strategii de marketing pentru creșterea afacerii tale

Creșterea unei afaceri nu este ușoară. Mai întâi ai nevoie de o idee viabilă. Apoi, trebuie să descoperi o nișă profitabilă, să definești un target demografic și să îi vinzi ceva de valoare. Indiferent dacă încerci să vinzi produse, servicii sau informații, promovarea acestora este din ce în ce mai dificilă. Iar fără strategiile de marketing potrivite, creșterea, obținerea profitului și chiar supraviețuirea sunt practic imposibile.

Cum transmiți mesajul tău celei mai potrivite audiențe și cum să o faci eficient? Cum îți crești vizibilitatea și vânzările, obținând și un profit? Astăzi, trebuie să ne îndreptăm atenția din ce în ce mai mult spre canalele sociale, optimizare pentru motoare de căutare, întreținere blog, publicitate pay-per-click, etc.

Adevărul este că ceea ce te-a adus până la acest punct al afacerii, nu te va duce mai departe, la următorul nivel. Mulți antreprenori sunt atât de ocupați muncind „în” afacerea lor, încât eșuează să muncească „pentru” afacerea lor. Rezolvarea problemelor de zi cu zi, relațiile cu clienții, aprovizionarea, plățile, este atât de solicitantă, încât abordarea unor strategii de marketing, cele care ar putea stimula creșterea afacerii, este adesea neglijată.

Ce trebuie să faci pentru asta? Doar fă un pas înapoi și încearcă să analizezi și să înțelegi mecanismele prin care mesajele tale pot ajunge la o audiență cât mai largă, fără să plătești prea mult pentru asta. Care este secretul? Indiferent de strategiile de marketing folosite, dacă nu ai un canal eficient de vânzare și o optimizare a conversiilor, arunci cu banii degeaba.

Care sunt cele mai bune strategii de marketing?
Nu există un răspuns clar și evident la această întrebare, care să acopere toate situațiile posibile.Dar sunt lucruri care pot fi făcute astăzi, chiar acum, chiar cu un buget mic, pentru a ajunge la mai mulți clienți. Ar trebui să începi să investești în asta.

Construirea unei relații autentice cu clienții tăi necesită un efort permanent, de aceea îți oferim 10 strategii de marketing pentru promovarea online a oricărei afaceri.

1. Folosește canalele social media.
Pur și simplu nu poți ignora social media. Este locul în care se întâmplă așa-numita magie. Sunt afaceri care s-au ridicat doar folosind canalele sociale. Poate părea dificil la început, dar în timp, totul devine din ce în ce mai ușor.

Poți angaja un social media manager care să facă asta pentru tine. Dacă bugetul nu-ți permite, încearcă doar să fii tu însuți, să fii autentic. Postează-ți gândurile. Postează produsele. Postează orice consideri că este relevant și util pentru audiența ta, informații despre afacerea ta și despre domeniul tău de activitate.

2. Crează tutoriale video.
Una dintre cele mai eficiente metode de promovare a unei afaceri, o constituie crearea de tutoriale video. Învață-i pe oameni ceva util.  Cu cât ești mai bun, cu cât mai multă valoare oferi, cu atât mai repede îți crești vizibilitatea, și în cele din urmă vânzările.

Astăzi, YouTube este al doilea mare motor de căutare după Google. Când cineva vrea să vadă ceva, să învețe ceva, acolo merge. Poate că și tu ai făcut la fel. Trebuie doar să te întrebi dacă prin afacerea ta ai putea să-i înveți pe ceilalți să rezolve o problemă.

Partea cea mai dificilă? Să-ți auzi vocea în înregistrare sau chiar să te vezi în film. De fapt, nu trebuie neapărat să apari vizual în cameră, trebuie doar să fii auzit. Te obișnuiești în timp. Dar nu poți ignora vizibilitatea și reach-ul de pe YouTube, așa că nu-ți rămâne decât să încerci.

3. Deschide un blog.
Dacă nu ai un blog pentru afacerea ta, trebuie să începi unul imediat. Blogul este o metodă de creștere destul de lentă a afacerii, dar solidă, iar rezultatele se vor vedea în timp.

Ai grijă să postezi eficient. Nu posta conținut subțirel. Încearcă să adaugi valoare. Îți faci griji că vei dezvălui din secretele afacerii tale? Nu trebuie. Oferă-le oamenilor suficientă valoare, astfel încât să apai drept o autoritate în ochii lor. Este una dintre cele mai puternice strategii prin care poți promova orice afacere.

4. Înțelege importanța optimizării pentru motoare de căutare.
Este o arie a marketingului foarte importantă, dar și foarte dificilă. Dar care poate deveni o armă foarte puternică. Aplicată corect, cu strategii bine gândite, în ceea privește cuvintele cheie, dă rezultate foarte bune în ceea ce privește poziționarea site-ului tău în topul căutărilor pentru anumite expresii, atrăgând traficul organic atât de mult dorit.

Nu există scurtături în ceea ce privește SEO. La fel ca în orice afacere, trebuie să investești efort și timp pentru a obține rezultatele urmărite.

Nu trebuie să exagerezi în folosirea cuvintelor cheie. Este una dintre cele mai mari greșeli. Crează conținut pentru oameni și încearcă întotdeauna să aduci valoare.

5. Colaborează cu influenceri.
Vrei să-ți crești vizibilitatea în social media fără să îți ia ani întregi să-ți construiești audiența? Cea mai bună meotda este să colaborezi cu influenceri. Cheia este să-l găsești pe cel care trebuie. Nu trebuie neapărat să fie unul cu milioane de urmăritori. Poți opta pentru micro-influenceri, cu zeci de mii sau o sută de mii de urmăritori.

El trebuie să fie cel mai potrivit pentru nișa ta, astfel încât să targhetezi audiența cea mai bună. Nu trebuie doar să transmiți mesajul, ci să-l transmiți cui trebuie. Astfel poți ajunge la o audiență destul de mare fără să cheltuiești prea mult, iar profitul potențial poate fi uriaș.

Dacă ai o ofertă care sigur vinde și ai nevoie doar de cât mai multă vizibilitate, atunci aceasta este cea mai bună strategie de marketing pentru tine.

6. Creează un magnet de leaduri.
Un magnet de leaduri bun, prezentat audienței potrivite poate avea rezultate explozive. Cel mai bun mod în care să faci asta este să identifici problemele potrivite și să prezinți o soluție în magnetul tău de leaduri, și vei fi pe calea cea bună.

Cu ce probleme se confruntă consumatorii în nișa ta? De ce ai început această afacere? Sunt întrebări la care trebuie să găseșți răspunsul înainte de a construi magnetul de leaduri. Cu cât mai bine identifici problemele, cu atât mai bine te vei adresa cu o soluție.

Ce formă poate avea magnetul de leaduri? El poate fi un ebook, un checklist, un videoclip sau altele. Cu cât va fi mai bun, cu atât va fi mai eficient în atragerea audienței.

7. Folosește  Facebook ads și re-marketing.
Una dintre cele mai puternice metode pe care le poți utiliza sunt reclamele sponsorizate pe Facebook. Cu ajuotrul Facebook, poți ajunge la o audiență foarte specifică și poți face asta foarte ușor. Poți targeta în funcție de interese, vârstă, locație geografică și multe altele.

Dar creșterea traficului nu este suficientă. Trebuie să urmărești conversiile și re-marketingul prin intermediul pixelilor. Dacă nu știi să instalezi pixelul de la Facebook pe site-ul tău, atunci trebuie să înveți cât mai repede sau să ceri ajutor la specialiști.

Pixelul urmărește pe toți cei care intră pe site și îți permite să-ți crești audiența pe baza lui. Adică să încerci să atragi persoane cu interese similare, care au arătat un anumit interes deoarece au vizitat anumite pagini. Și conversiile vor apărea.

8. Folosește LinkedIn.
Ai un video pe profilul tău LinkedIn? Se poate adăuga ușor? Acordă timpul necesar pentru a te prezenta pe tine și afacerea ta. Este o metodă ușoară de promovare pasivă a afacerii tale, care, dacă este făcută corect, poate aduce rezultate.

Dacă nu ai multe conexiuni pe LinkedIn dar nu prea ai postat până acum, începe imediat. Poți ajunge la o audiență destul de largă, mai ales dacă posturile tale devin virale. Cu cât postezi povești mai interesante, cu atât potențialul de creștere este foarte mare.

9. Crează un program de afiliere.
Mulți nu înțeleg potențialul marketingului afiliat. Afiliații pot oferi material de creștere rapidă. Găsirea celor mai buni parteneri nu este o treabă ușoară. Trebuie să ai o rată de conversie bună dacă vrei ca marii afiliați să te ia în serios.

Și aici e nevoie de persistență pentru a reuși. Mulți se descurajează după câteva eșecuri, dar nu trebuie să lași emoțiile să-ți stea în cale. Construiește un program de afiliere și contactează afiliați potențiali care te pot ajuta.

10. Folosește campaniile de Email Marketing
Un canal bun de vânzare conține și campanii de email marketing. E vorba de newslettere, trimise userilor care se înscriu în baza ta de date. Folosește această metodă pentru a crea o relație cu subscriberii tăi. Fii autentic și transparent.

Bazele de date cu emailuri se pot segmenta, în funcție de linkurile pe care dau click, dacă fac sau nu comenzi și ce anume, și așa mai departe. Newsletterul este un canal de comunicare bun, care te ajută să vinzi clienților tăi.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *