Finanţări de până la 3 milioane Euro pentru startup-uri şi firme româneşti din IT
Opțiuni de Finanțare

Finanţări de până la 3 milioane Euro pentru startup-uri şi firme româneşti din IT

GapMinder, fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România, își anunță intrarea pe piața locală, cu un buget inițial de 26 milioane de euro. Fondul va investi în următorii ani în firme aflate în faza de seed sume de până la 1 milion de euro și, potențial, încă 3 milioane de euro per firmă în runde ulterioare, precum și în start-up-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, în care investițiile vor fi de până la 100.000 euro.

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc.

Pentru selecția start-up-urilor eligibile, GapMinder va susține și programul de accelerare Techcelerator în București și Cluj. Pentru ca prima rundă de evaluări în vederea potențialelor investiții să aibă loc cât mai rapid, în perioada următoare va începe preselecția start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie în căutare de finanțare se poate înscrie în cadrul acestui program.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori activi în ecosistemul local de start-up-uri care au deținut anterior poziții de top management în companii multinaționale de tehnologie, potrivit reprezentanţilor fondului. Totodată, sunt membri activi ai comunității antreprenoriale, având experiență în programele naționale sau internaționale de accelerare.

Articolul complet pe startupcafe.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *