Știri

Trei antreprenori cu vârste de peste 75 de ani au fondat unul dintre cele mai puternice startup-uri tehnologice din SUA

Pe hârtie, Infosci arată ca multe alte startup-uri tehnologice, și nu numai. Ceea ce este neobișnuit la acest startup este doar vârsta fondatorilor. Dintre cei trei antreprenori – un vânzător experimentat, un antreprenor care și-a abandonat studiile și un fost angajat al CIA –, cel mai tânăr are 75 de ani.

John Kittelberger (75 de ani) este cel care a renunțat la studii. Fost proprietar al unei afaceri cu instalații sanitare, el este antreprenorul prin excelență. D.C. Phil Dean (80 de ani) a lucrat 30 de ani în cadrul CIA la departamentul de ope­ra­țiuni tehnice și este unul dintre primii membri ai centrului antitero al agenției. Vânză­torul Ellingson (75 de ani) este de fapt avocat specializat în fur­tul de identitate și cel care, în urmă cu două decenii, și-a vândut patentul pentru un sistem de detec­tare a acestui gen de fraudă.

„Ne spunem instalatorul, spionul și tocilarul“, zice zâmbind Ellingson.

Fondatorii Infosci au dezvoltat un software despre care susțin că poate proteja împotriva atacurilor de genul celui care a spart site-ul Oficiului american pentru Managementul Perso­na­lului (OPM) din 2014. În urma atacului, au fost furate datele personale a 22,1 milioane de americani, inclusiv nu­mă­rul de asigurare socială sau informații pri­vind joburile anterioare în cazul celor care au lucrat în sau pentru guvern la un moment dat. Ellingson și Dean s-au nu­mărat printre cei afectați de atac.

Chiar dacă ideea poate părea cunos­cută experților în securitate cibernetică, în mod normal acest gen de măsuri de securitate au cel puțin un certificat sau ceva similar care nu se schimbă, deoarece este genul de informație care iden­tifică un anumit utilizator. Programul celor de la Infosci nu lasă nici acea com­ponentă neschimbată. „Adevărul este că, în zilele noastre, nu prea mai poți păstra niciun secret“, spune Ellingson.

Mai multe detalii pe newmoney.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *