Fiscalitate

Pe cine ajută suprataxarea muncii part-time?

În prezent, angajatorii scot mai mulți bani din buzunar sub forma contribuțiilor la Sănătate (CASS) și la Pensii (CAS) pentru lucrătorii cu contracte part-time. Practic sunt sancționați toți angajatorii pentru că există firme care utilizează munca nedeclarată. Cât de oportună era această prevedere legală și mai ales cui folosește suprataxarea muncii part-time?

Pe piaţa forţei de muncă, caracterizată prin flexibilitate, sunt des întâlnite situaţiile în care un angajator nu are neapărat nevoie de un salariat cu normă întreagă, de 8 ore. În raport cu această reglementare, firmele sunt nevoite să disponibilizeze o parte a persoanelor care sunt angajate doar cu timp parţial. Pe de altă parte, persoanele care își doresc sau au nevoie să se angajeze part-time (părinți cu copii preșcolari, sau cele care au în grijă membri ai familiei vârstnici sau bolnavi, etc.) să găsească mai puține posibilități de a se angaja.

Angajarea cu timp parțial este cel mai frecvent întâlnită în posturi administrative (recepție, secretariat), casierie, vânzări directe sau relații clienți, și ca atare companiile care au acest tip de angajați pot fi impactate de noile prevederi, indiferent de sectorul lor de activitate. Pe de altă parte, la nivel de sector sunt afectate de această modificare de taxare a muncii, companiile care fac business process outsourcing (BPO).

Elevii şi studenţii până la 26 de ani, care vor să se angajeze, nu sunt împiedicați de această măsură dar, există totuși o categorie care va fi lovită indirect: tinerii NEET, «Not in Education, Employment or Training» care nu sunt cuprinşi în nicio formă de şcolarizare, adică exact segmentul cu rata șomajului cea mai ridicată, respectiv 24%.

Aceste reglementări indică o înăsprire a Codului muncii și nu o relaxare a acestuia. Pentru a fi scutiți de plata contribuțiilor majorate la pensii și sănătate, angajatorii trebuie să ceară documente justificative de la elevi, studenți, persoanele cu dizabilități care au dreptul să lucreze mai puțin de opt ore pe zi și pensionarii pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii.

Creşterea impozitării pentru contractele part-time vine la pachet cu alte măsuri cu impact pe piaţa muncii, printre care se află creşterea salariului minim pe economie, introducerea obligatorie a condicii de prezență sau eliminarea pedepsei cu închisoarea pentru angajatorii care au mai mult de 5 salariaţi la negru și înlocuirea ei cu o amendă fixă de 20.000 de lei.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *