Lifestyle

Cum îți petreci primele 30 de minute ale zilei, pentru a-ți maximiza productivitatea

Ca antreprenor, adeseori lucrezi până seara târziu, doar ca să te dai jos din pat a doua zi dimineața și să iei totul de unde ai lăsat. Zilele se scurg dintr-una în alta, părând că nu faci altceva decât să muncești, căutând mereu metode noi pentru a putea munci mai mult.

Adevărul este, că această dorință de a face mereu mai mult, nu va duce la o productivitate mai bună, ci mai mult către epuizare, dacă nu-ți acorzi timp pentru tine, să-ți pui ordine în gândurile și în proiectele tale.

Abraham Lincoln se pare că a spus cândva, „Dacă aș avea șase ore pentru a tăia un copac, aș petrece prima oră ascuțind toporul.” Nu se știe sigur dacă Lincoln chiar a spus asta, dar esența există. Cum te pregătești pentru o sarcină determină în mare parte succesul.

Modul în care îți petreci dimineața îți face ziua sau ți-o poate distruge. Te grăbești să pleci repede de acasă, să duci copiii la școală, sau pierzând mult timp în trafic?  Ori începi ziua cu analiză și introspecție, încercând să faci lucrurile mai bine? Modul în care îți petreci dimineața determină modul în care îți petreci ziua, iar modul în care îți petreci ziua determină modul în care îți trăiești viața. Dacă vrei ca viața ta să fie grozavă, începe prin a obține maximul din dimineață.

Începem mai întâi cu ce nu ar trebui să faci
Foarte important este să știi ce nu ar trebui să faci în primele 30 de minute ale dimineții: nu-ți verifica mesajele și nu trimite mesaje sau email-uri înainte de orice altceva dimineața. Mai bine încearcă să-ți petreci timpul gândind în liniște, anticipând obiectivele pe termen scurt sau lung și stabilindu-ți intențiile. Abia apoi ești gata să întâlnești lumea, să-i servești pe alții și să-ți începi ziua de muncă.

Ce ar trebui să faci în primele 30 de minute, pentru a-ți optimiza productivitatea zilnică?

1. Practică recunoștința – Imediat ce te trezești, spune trei lucruri pentru care ești recunoscător. Concentrându-te pe ceea ce ești recunoscător, mai degrabă decât pe ceea ce nu merge, lucrurile care merg bine devin mai importante și te stimulează să le rezolvi pe celelalte.

2. Meditează –  Găsește un loc în casă în care să nu fii deranjat, stai confortabil într-un fotoliu și meditează timp de 20 de minute. Asta îți golește mintea, te face mai prezent, mai concentrat și pregătit pentru problemele zilei.

3. Spune-ți obiectivele cu glas tare – Spune-ți în fiecare zi care îți sunt obiectivele și cum crezi că te vei simți în momentul în care le vei îndeplini.

4. Stabilești intențiile – O bună întrebare, care urmează firesc este: Ce vreau să realizez astăzi? Vreau să angajez pe cineva, să stabilesc o relație de afaceri, să lucrez la un produs nou? Sau azi e ziua pe care vreau să mi-o petrec cu familia? Înainte de a începe ziua, este esențial să-ți stabilești intențiile și să le transmiți celor interesați.

Intențiile sunt ceva mai mult decât lista de sarcini. Sunt multe sarcini acolo pe care nu ajungi să le îndeplinești niciodată. Intenția este diferită, este puternică, te pune în mișcare pentru îndeplinirea sarcinilor.

Acestea sunt cele 30 de minute care îți fac ziua mai eficientă. Asta pe lângă un mic dejun sănătos și poate și câteva exerciții fizice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *