Lifestyle

Cum să-ți motivezi angajații, fără a apela la mijloace financiare

Ești în căutare de noi metode prin care să-ți motivezi angajații? Dacă da, ar trebui să te uiți dincolo de stimulentele financiare.

Motivul? Angajații nu sunt motivați de bani, ci mai degrabă de motivatori intrinseci precum recunoașterea efortului, programul de lucru flexibil, evoluție și avansare.

Partea bună a acestor motivatori este că nu presupun costuri. Să vedem câteva exemple.

1. Autonomie, abilități și scop.
Autonomie: Oamenii doresc să dețină controlul asupra muncii lor. Din poziția de șef, acordă șansa angajaților tăi de a lua decizii. De exemplu, dacă aveți ședințe săptămânale, măcar dă șansa echipei tale să aleagă subiectele de discuție.

Abilități: Oricine își dorește să fie mai bun decât este. Oferă oportunitatea angajaților de a vedea cât de mult au progresat. Dă-le un feedback constructiv, oferă-le date despre performanța lor și crează planuri de dezvoltare individuală.

Scop: Oamenii își doresc să facă parte din ceva mai mare decât ei. Arată-le cum beneficiază afacerea de pe urma muncii lor. Și, mai important, arată-le cum munca lor s-a aliniat cu valorile companiei.

2. Oferă-le laude specifice și sincere.
Nu este niciodată prea multă recunoaștere sau laudă. Un simplu “mulțumesc” personal sau o recunoaștere în cadrul unei ședințe sunt foarte utile.

foarte importantă este cuantificarea rezultatelor obținute. Astfel, te poți orienta după date concrete precum volumul de vânzări, contracte, clienți sau creșterea profitabilității.

3. Dezvoltă o comunitate.
Construirea unui simț al comunității îi face pe angajați să se simtă conectați unii cu alții, nu doar cu afacerea.

Pot fi folosite forumurile online de exemplu, dar acestea nu pot înlocui interacțiunea personală. Încurajează-i să ia masa împreună, să joace jocuri în pauze, ține o conferință sau o petrecere pentru celebrarea unei realizări. Sau ai putea să-i inviți împreună cu familiile la un picnic, sau alte evenimente asemănătoare.

4. Angajează-i în activități stimulatoare.

Dacă nu știi cum să faci să-i motivezi, cel mai simplu este să-i întrebi. De exemplu, întreabă-i ce recompense și-ar dori în cadrul unor sondaje, sesiuni de brainstorming, condică de sugestii sau întrebări în timpul evaluării.

După ce ai aflat aceste informații, poți crea obiective de îndeplinit pentru obținerea lor. Nu numai că astfel îți crește afacerea, dar comunică valoarea contribuțiilor angajaților.

5. Cunoaște-i ca oameni.
Ce hobby-uri și interese au? Au copii sau animale de companie? Construind o relație personală cu angajații, poți afla ce îi stimulează. De exemplu, dacă nu le place să lucreze târziu pentru că au un cățel, ai putea să le dai voie să-l aducă la serviciu.

Foarte important, dacă le arăți un interes real și ei vor da tot ce au mai bun.

6. Oferă flexibilitate.
Programul de lucru flexibil permite menținerea unui echilibru sănătos între muncă și viața personală. Asta pentru că le premite să aibă grijă de familie, să-și îndeplinească obligațiile personale și responsibilitățile. În plus, poate reduce stressul iar munca devine mai productivă.

7. Fii mereu conectat.
Fii mereu în legătură cu angajații. Nu a fost niciodată mai ușor ca acum, odată cu proliferarea emailurilor, mesajelor, social media și altele.

Fiind conectat, le poți oferi diverse sfaturi, inoformații relevante despre evoluția companiei, etc.

8. Oferă-le bonusuri și privilegii.
Încă o dată, echilibrul între muncă și viața personală este foarte important. Într-un echilibru sănătos, ei vor munci mai mult, pentru că ziua de muncă este mai plăcută și le oferă satisfacții. Dacă programul flexibil nu dă rezultate pentru toți, dă-le șansa să lucreze câteva zile de acasă.

Înafară de flexibilitate, oferă-le locul de parcare preferat, pauza de masă mai lungă sau oportunitatea de a lucra la proiectul preferat.

9. Voluntariatul.
Nimic nu unește mai mult un grup decât voluntariatul. Este bun nu numai pentru PR, ci și pentru creșterea productivității, cooperării, atragerea și menținerea angajaților. Trebuie doar să selectezi oportunitățile de voluntariat pe care le preferă cel mai mult.

10. Oferă-le oportunitatea de învăța să facă ce le place.
Oamenii se plictisesc de muncile repetitive, devin mai puțin motivați, creativi și nemulțumiți de munca lor. Drept rezultat, te aștepți la scăderea productivității și a cifrei de afaceri.

Poți schimba acest lucru oferindu-le posibilitatea de a învăța să facă și altceva, să dobândească noi deprinderi. Este o metodă simplă de creștere a satisfacției personale și de ce nu a afacerii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *