Știri

Factmata, un startup britanic care folosește inteligența artificială împotriva știrilor false, a obținut o finanțare de 750.000 de dolari

Startup-ul a creat o platformă asemănătoare cu Wikipedia, unde utilizatorii pot semnala știri false sau de slabă calitate, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Finanțarea a venit din partea unor oameni de afaceri cunoscuți, printre care investitorul și omul de televiziune american Mark Cuban. Pe lista investitorilor se mai regăsesc Ross Mason, fondatorul companiei de software MuleSoft, Mark Pincus, fondatorul Zynga, și Sunil Paul, fondatorul softului anti-spam Brightmail.

Platforma va fi lansată pe piață anul viitor, iar tehnologia dezvoltată de acest startup ar putea fi vândută mai departe către firme de PR, companii din domeniul media și alte organizații.

Compania își propune astfel să reclădească încrederea în validitatea știrilor online cu ajtorul inteligenței artificiale, sursele originale și documentarea intensă fiind puse la dispoziția oamenilor în timp real, astfel încât aceștia să își formeze opinii raționale.

Mai multe detalii pe www.profit.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *