Clubul de marketing

Cum să atragi trafic pe site-ul afacerii tale prin creare de conținut

Conținutul de calitate, care să ofere o valoare reală clienților afacerii tale, reprezintă o strategie de marketing care poate avea un impact semnificativ în creșterea traficului și, implicit, a conversiilor, indiferent de natura lor, în funcție de specificul afacerii.

Ce înseamnă crearea de conținut?

Conținutul poate fi aproape orice poate fi publicat pe web: blog, postări social media, email-uri, grafică, video-uri , toate acestea sunt conținut.

Dar conținutul de valoare merge dincolo de o simplă postare pe blog și oferă informații utile audienței tale. Studii, ghiduri de utilizare, articole de blog interesante, toate intră în această categorie, oferind informații detaliate asupra subiectului.

De ce are nevoie afacerea ta de conținut?

Conținutul adaugă valoare clienților actuali și celor potențiali. Mai mult de 80% dintre cumpărătorii online spun că fac studii și analize înainte de a cumpăra, iar 84% spun că au căutat înainte informații despre produsul pe care doreau să îl cumpere. Este un comportament valabil atât pentru B2C cât și pentru B2B. Oferind răspunsurile potrivite celor care caută produsul tău, vei atrage atenția asupra lui și crește autoritatea afacerii tale.

Mai mult decât atât, crearea de conținut influențează poziționarea în rezutaltele motoarelor de căutare. Asta înseamnă că un site cu conținut de calitate va avea și un SEO foarte bun:

• Principalul scop al Google este să ofere cele mai bune răspunsuri posibile la căutarile online. Dacă oferă răspunsuri pertinente, site-ul tău va fi afișat mai sus în rezultatele organice ale motoarelor de căutare.

• Traficul este o metodă prin care Google stabilește rank-ul unui site, iar conținutul de calitate atrage trafic.

• Prin conținut se crează backlink-uri, un factor cheie care influențează poziționarea în rezultatele organice.

• Detaliile despre locație sunt esențiale pentru căutarile efectuate pe mobil. Crearea de conținut îți dă ocazia să incluzi suficiente informații locale.

• Să fii cu adevărat relevant pentru o nișă înseamnă că ai acoperit bine subiectul, iar asta merge dincolo de simpla folosire a „cuvintelor cheie” în pagină.

Cum creezi conținut de calitate

Nu orice conținut are aceeași calitate. Conținutul valoros este detaliat, are informații pe care vizitatorii vor să-l share-uiască. Pentru a genera acest nivel de interes, trebuie să ai cunoștințele necesare, iar informațiile trebuie să fie bine structurate.

1. Scop bine definit. Conținutul creat va fi oferit gratuit? Va putea downloadat sau obținut în schimbul unei înscrieri la newsletter, de exemplu? Va fi un raport, un e-book sau un ghid pas-cu-pas? Speri ca blogerii să-l susțină?

2. Profilul audienței. Scopul definește audiența, putând fi vorba de clienți, potențiali clienți sau influenceri din nișa ta.

3. Alocarea resurselor. Pentru rezultate optime, ai nevoie de cineva care să se priceapă bine la scris, un grafician, dar și un buget pentru promovare pe canalele sociale și pentru campanii PPC.

4. Topicul. Începe cu termeni relevanți, cuvinte cheie pe care le-ar căuta audiența ta. Conținutul trebuie să răspundă la întrebările cele mai frecvente ale acesteia. Rezultate demonstrate, fapte și statistici adaugă credibilitate și valoare articolului tău.

5. Pune totul într-o formă cât mai plăcută și postează online. Locul unde postezi depinde mult de scopul tău. Dacă vrei să creezi o campanie de email marketing, atunci vei avea nevoie de un landing page cu modul de înscriere la newsletter. Pentru trafic sau atragerea atenției publicului, ia în considerarea postarea pe un site cu trafic mare.

Cum promovezi conținutul creat?

După ce ai scris, ilustrat și verificat până la perfecțiune, maximizează-ți investiția prin promovare.

Email. Înainte de publicare, trimite email jurnaliștilor și bloggerilor din industrie, cu câteva detalii, și întreabă-i dacă sunt interesați să scrie despre aceasta. După publicarea materilului, trimite-l prin email audienței tale.

Share pe rețele sociale și în grupuri. Contactează influencerii și roagă-i să transmită mai departe articolul tău.

Promovare continuă. Conținutul de valoare este valabil pentru mai mult timp. Poromovează-l ori de câte ori ai ocazia și studiază feedback-urile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *