Clubul de marketing

Ce rol are povestea în campania de marketing pentru stimularea vânzărilor

Cele mai multe persoane urăsc vânzările, și pe bună dreptate. Ideea de a deranja pe cineva, încercarea de a-l convinge să cumpere ceva de care probabil nu este interesat, este complet repulsivă pentru unii. Cu toate acestea, vânzările sunt esențiale pentru o afacere, iar afacerea este esențială pentru a face profit, profitul și banii sunt esențiali pentru viață.

Întrebarea care se pune este, cum poți vinde mai mult fără să deranjezi, fără că acest lucru să fie prea evident? Adevărul este că sunt multe companii mari care nu se bazează pe tacticile de vânzare învechite pentru a crește. În loc de asta, ele învață cum să folosească povestea în avantajul lor.

Povestea permite oricărei afaceri să construiască loialitate și încredere, vânzând și crescând în același timp. Povestea este o poartă deschisă și o linie de conexiune între tine și clienții tăi potențiali. Mai mult decât atât, povestea elimină nevoia de a folosi tactici de marketing spam și discounturi uriașe.

Deci, dacă ești pregătit să construiești o afacere bazată pe loialitate și încredere, ia în considerare folosirea tehnicii poveștii. Cum și în ce situații putem folosi povestea ca strategie de marketing?

Pe canalele sociale.
Povestea nu trebuie să fie neapărat scrisă sau înregistrată, cu introducere, cuprins și încheiere. Ea poate fi mai degrabă o poveste continuă, despre oamenii și stilurile de viață pe care compania ta le influențează sau le ajută.

Un exemplu în acest sens ar putea fi folosirea Instagram pentru a posta fotografii ale persoanelor care folosesc produsul sau serviciul tău. Scopul nu este neapărat acela de a vinde, dar ajută oamenii să se imagineze pe ei înșiși în acele fotografii, cu acel stil de viață promovat de brandul tău.

Chiar dacă nu realizezi asta, clienții tăi au anumite stiluri de viață și anumite credințe comune, deci fotografiile sau filmele care susțin stiluri de viață și întăresc convingerile, sunt o metodă de construire a loialității.

Deci folosește povestea pe canalele sociale prin intermediul imaginilor, filmelor, etc, pentru a a juta oamenii să se alinieze afacerii tale.

Pe blog.
Uneori povestea înseamnă doar atât — a spune o poveste. Poate fi o pveste despre un client mulțumit sau poate fi povestea afacerii tale. Sau poate fi doar folosirea unor povești simple pentru a face postările pe blog mai interesante.

Adesea vedem profesori sau preoți folosind povești pentru a se înțelege mai bine ceea ce vor să explice. Acelasi concept poate fi aplicat pentru a face articolele de blog mai atractive și mai fascinante.

În pagina ‘Despre noi’ a site-ului tău.
Această pagină este adesea absolut neinteresantă. Unii vorbesc despre ceea ce fac, altii despre vechimea în industrie, sau de cât de buni sunt față de competitori.

Dacă vrei cu adevărat să creezi impresie, folosește această pagină pentru a-ți spune povestea. În fond, povestea este cea care te diferențiază de ceilalți, iar faptul că o spui în această pagină poate crea o impresie de durată.

În campaniile de email marketing.
Când lansezi un produs, el nu vorbește despre beneficiile lui, ci doar transmite mai departe povestea.

În povestea ta, poți vorbi despre modul cum ai depășit obstacole pentru a contrui afacerea, care în cele din urmă va schimba viața clienților tăi. Drept rezultat, persoanele care citesc aceste povești realizează valoarea produsului și vor depăși propriile lor obstacole și obiecții văzând că alte persoane care s-au confruntat cu aceleași probleme au reușit să le depășească.

În campaniile publicitare.
Publicitatea poate fi costisitoare și din acest motiv, de obicei, se trece direct la subiect în anunțurile plătite. Într-o singură linie trebuie să spui ce faci, să menționezi câteva beneficii, apoi să oferi un ‘call-to-action’.

Dar publicitatea poate avea un impact mult mai puternic dacă include povestea.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *